47 entry daha
  • röportajda sorulanlara verdikleri yanıtlardan anlaşıldığı kadarıyla ya hakikaten saf bu insanlar, ya da "insan kendiyle en muazzam biçimde nasıl çelişir"in resmini çizmek üzere yola çıkmışlar. türk gençliğinin liberalizmi doğru biçimde anlaması kutsal misyonuyla yola çıkmış bir grubun biraz daha az cahil olması, amaçlarına ulaşmalarını kolaylaştırırdı belki.

    millete ekonomi teorisi öğretmeye kalkan bu aklı evvellerden biri diyor ki, "özel şirketler battığı zaman kimseye yük olmuyor." türkiye'de özel bankalar battığı (mülkiyet sahipleri/yöneticileri tarafından tabiri caizse vakumlandığı) zaman o zararın büyük kısmının devlet kasasından (yani senin tekel işçisine vermek istemediğin vergilerinden, liberal evladım) karşılandığını fark etmediler herhalde. ya da yakın zamanda o pek beğendikleri abd'de başlayan "serbest piyasa ekonomisinin yapısal özelliklerinden kaynaklanan ekonomik kriz yüzünden batan özel firmaları devlet -vatandaşın vergileriyle- kurtarsın" modasından haberdar olmadılar.

    ayrıca tekel işçilerine yapılanı "hukuki" olduğu için tamamen uygun bulmalarına karşın, devletin ekonomide söz sahibi olmasına, ayrımcılık yapmasına falan karşı çıkıyorlar. (şimdi burada "hah, bak, devletin ayrımcılık yapmasını destekliyor" sonucu çıkaracak olan ahmak dolması için neme lazım kontenjanından açıkça yazayım: devletten zerrece hazzeden bir insan değilim).

    şimdi güzel kardeşim, senin önce şu konuda bir temel prensip belirlemen gerekiyor: hukuken geçerli uygulamalara karşı çıkmak için eylem düzenlenir mi, düzenlenmez mi? düzenlenir diyorsan, tekel işçilerinin yaptıkları tam olarak bu, o zaman adamlarla ne uğraşıyorsun? git, sen de kendi savunduğun amaçlar için eylem yap; madem esas hedefin mevcut devlet sistemi, onu protesto et. yoksa bu yaptığın eylemin, mesela solcu bir grubun "sağcılar sağcılık yapmasın!" diye protesto düzenlemesinden farkı olmuyor (ki böyle bir şey yapılsa herhalde sen dahil herkes haklı olarak "manyak mısınız kardeşim, ne karışıyorsunuz adamlara, siz gidin sosyalizminizi savunun" diyecektir).

    yok düzenlenmez diyorsan, zaten devletin mevcut sistemdeki işlevini değiştirmek için yapacağın her hareket kendinle çelişmek olacak. o zaman kendine daha mülayim bir hobi edin, golf oyna, yatla dünya turuna çık, ya da durumun yoksa idealindeki gibi özel sektörde, iş güvencesi, sigortası falan olmayan bir iş bulmaya çalış kendine. ha bu arada bol bol kitap okuyun evladım, üstüne de okuduğunu anlama alıştırmaları yapın. hati bakalım...
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap