46 entry daha
  • habersahifesi'ndeki röportajda söyledikleri için de ayrımcılığa nasıl baktıklarını gösteren bir bölüm var:

    ".....habersahifesi: bu ayrımcılığı yapmaya hakları var mı? yani birini eşcinsel ya da türbanlı olduğu için çalıştırmama hakkı. bu avrupa'da büyük bir suçtur.

    kadir: avrupa'da suç olup olmaması neyi değiştirir? sonuç itibariyle işverenin kendi tercihi. bu iş özelinde de değişebilir. tamamen tutucu bir firma sahibi belki bu kişileri çalıştırmaz hatta başı açığı bile çalıştırmayabilir ama daha özgürlükçü kişiler buna sıcak bakabilir.

    habersahifesi: peki birini kürt olduğu için çalıştırmamak.. buna da hakları var mı?

    kadir: bu arada biz 3h yi mi tartışıyoruz, tekel işçilerini mi, liberalizmi mi?

    habersahifesi: 3h yi ve düşüncelerini.. 3h ne düşünüyor bu mevzularda?
    kadir: öz itibariyle bunu hali hazırda yapan firmalar var. çalışma ortamlarında kürt kelimesini hakaret olarak öyleyen ve kürt müsün? diye konuşan insanlar var.
    biz insanların eşit olduğunu ve doğum sebebiyle kazandıkları ve asla değiştiremeyecekleri özelliklerinden dolayı yargılanmamalarını düşünüyoruz.

    açıkçası ben bir türk, sunni ve hanefi olarak tam bu ülkenin istediği yapıda birisi olmama karşın bu ülkede alevilerin, kürtlerin, eşcinsellerin ve bir çok azınlığın devlet aracılığıyla haksızlığa ugradıklarını düşünüyorum.
    bu arada kürt çalıştırıp çalıştırmama yine o işverenin kendi düşüncesi, zaten hali hazırda bizim özel şirketlerle bir sorunumuz yok. o firmalar sadece kar elde etmek için vardır ve kendi bilecekleridir. önemli olan devlet denen erkin bir kişiyi sadece kürt olmasından ya da başı kapalı olmasından ya da eşcinsel olmasından dolayı işe almamasının bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz.

    sizce de devletin bir kişiyi sadece kürt olduğu için çalıştırmaması son derece mantıksız değil mi?

    habersahifesi: özel teşebbüsün ‘’ayrımcılık hakkı’’ varken devlet neden aynı ayrımcılığı yapamıyor?

    kadir: çünkü özel şirketler battığı zaman kimseye yük olmuyor, ayrıca o müteşebbis ile devletin bir farkı olduğunu elbette siz de biliyorsunuz. bu ülkede vergi veren kişiler o şirkete hissedar olmuyor fakat devlet denen güç bizim bu ülke topraklarında doğmamızdan dolayı vatandaşlık bağı ile bizi bağlıyor.

    bu sebepten dolayı devletin bu şekilde davranmaya hakkı yok. hali hazırda bir insan türkiye cumhuriyeti vatandaşlığından çıkamıyor bile. devlet baba bizi isterse vatandaşlıktan atıyor. her halükarda devlet istediğini bizlere yaptırıyor ve biz buna karşıyız."

    http://www.habersahifesi.com/…kkinin_ihlalidir.html

    yani diyorlar ki işveren isterse kürt, türbanlı, eşcinsel ve daha bilumum azınlıktan olanı işten atabilir, kendi tercihidir. ve bu herhangi bir yaptırıma bağlanamaz. bu açıkça ayrımcılığın kurumsallaşmasını sağlamaktır. bu açıkça faşizimi onaylamaktır. bir daha kendilerinin demokrasi kelimesini ağızlarına almaları yasaklanmalı!
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap