5 entry daha
  • kusura bakmasınlar ama ikiyüzlülük yapan insanlardır bunlar.

    neden askere gitmek istemiyorsun? askeriye denen kurum senin hayat görüşüne ters mi? olabilir. "bütün dünya silahsızlansın, kurşun diye birşey olmasın" diyor olabilirsin. kim demiyor ki bunu? ben de diyorum. keşke silaha falan gerek kalmasa diyorum. ama silah var ve silahı eline almış teröristler var. benim, sevdiklerimin suçsuz insanların canına kastetmiş teröristler var. kötü insanlar var. bunları kim durduracak? konuşarak halledicez herhalde.. sen hallet madem. "onurunla" git, "onursuzların" yapamadığını yap. ne de olsa "askeriye" denen şeye karşısın sen.

    askeriye denen şeye karşı olmadığını düşünelim. "ben askerlik yapmamayım, benim vücudum, bünyem böyle şeyleri kaldırmıyor. ama onursuz olanlar gitsin askere, benim götümü de korusunlar" mi diyorsun arkadaşım?.. ya da "paralı askerlik gelsin, isteyen profesyonel asker olsun, onurunu da satsın" mı diyorsun?..

    adama sorarlar o kadar şehit olan asker ne için öldü diye? onların kanı niye aktı diye? onları da mı onursuz ilan ediyorsun ulan?

    zamanın ötesinden edit: kendimden utandım mına koyim. bir yerde seni korumak için 20 yaşında insanlar ölsünler, sen burda kendi kendinle çeliş ve onlara "onursuz" de.. hiç mi vicdan yok ulan?
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap