215 entry daha
  • kendilerini hakli gostermeye calisan argumanlarin hepsi yavas yavas "ama gemicik de var, bak onlar mali goturmus biraz da biz mali goturelim. devletin mali deniz, yemeyen domuz" ornegine kayiyor.

    1. oncelikle, sui misal, emsal olmaz. daha once yapilmis bir usulsuzlugu ornek gostererek kendinizin veya yandaslarinizin yapacagi yagmayi, soygunu hakli cikaramazsiniz.
    zira soygunun, hak gaspinin olmasidir mesele. sizin kafanizdaki suc hiyerarsisindeki yeri degil.
    tipki ugur kaymaz'in olumunu protesto edenlere "siz gidin once basbaglar katliamini, grizu madeni patlamalarini protesto edin" demenin embesilce olacagi gibi.
    tipki kontrgerilla sefinin "canim bu pekaka 30bin insan oldurdu ben de gittim uc bes koy yaktim 10-20 adam bogazladim iste hepsi o kadar. nedir yani niye beni yargiliyorsunuz?" demesinin utanmazligin, piskinligin son raddesi olacagi gibi. garibanizm get out of jail free card degildir.

    2. sonra: deniz feneri denilen olay hakkinda turkiye'de adli tatbikat yapilmis zaten, ama "gemicik" diye kast edilen sey ise turkiye'de basbakanin oglunun kendisine yat, transatlantik, ucak gemisi ve saire almasi ise - bunun nasil bir problem oldugunu anlamadim ben:
    * basbakanin birinci dereceden akrabalarinin motorlu deniz tasiti satin almalari yasak midir? hayir.
    * bu alisveriste bir usulsuzluk mu var? oyle oldugunu iddia edenler var bol keseden.
    peki neden yargiya yansimadi bu, yaniti olan var mi?
    ayni yargi zamaninda o basbakani belediye baskani gorevinden dogruca mapusa gondermedi mi?
    ayni yargi zamaninda o basbakanin secilemeyecegine hukmetmedi mi?
    ayni yargi o basbakanin partisinin kapatilmasini ve basbakan dahil duzinelerce uyesine siyaset yasagi getirilmesini talep etmedi mi - bu talep aylarca turkiye cumhuriyeti'nin en yuksek yargi kurumunda gorusulup ancak kilpayi reddedilmedi mi?

    yani ortada bu basbakanin ailesinin yolsuzluk, zimmet gibi son derece yuz kizartici suclar isledigine dair son derece kuvvetli kanitlar var.
    ama bu basbakani gereginde hapise atmaktan, siyasetten men etmekten, partisini kapatmaktan hic gocunmayan yargi; mesele buna geldi mi bir anda korkudan put kesiliyor. dawkins askina, kime mantikli geliyor ulan bu sacmalik?

    hamis:
    kendisine destek cikanlarin her argumani, bu direnisin basit bir "devletin mali denizi afiyetle hopurdetme" direnisi oldugunun tekrar tekrar altini cizer nitelikte olan iscilerdir.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap