2 entry daha
  • bizzat taraf gazetesi yazarı sevan nişanyan tarafından belgelenmiş omurgasızlıktır. fethullah'ın çizdiği sınırın dışına çıkmamak kaydıyla sürdürülür. insanları yanıltmak için böyle bir özgürlük kelebeği, ne bileyim hak, hürriyet ve demokrasi aşığı bir görüntü çizilir.

    sevan nişanyan'ın da kısmen dediği gibi: "yüce manitu mustafa kemal atatürk, türk silahlı kuvvetleri, türkiye cumhuriyeti, türk devleti, yargı, üniversiteler" hakkında fikir beyan etmek, doyasıya atıp tutmak, gerçek dışı haberler yapmak, çarpıtılmış bilgileri sunmak serbesttir, ki baştacı edilirsiniz. lakin boş bulunup "islamiyet ilkçağ arap mitolojisidir, allah ve pırpır kanatlı cebrail hikayedir" derseniz bir anda mevsim değişir, o sahte özgürlük ortamı aniden gider, cemaatin çölüne erersiniz. elleri satırlı, yeşil sakallı liboşlar birdenbire yerden biter, ki işte o zaman taraf'ın gerçek yüzünü görür, fethullah hocaefendinin hoşgörüsüyle müşerref olursunuz. sonra ne mi olur, anında kapının önüne koyarlar sizi.

    buyur oku, ki biz söyleyince inanmıyor bu liboş güruhu. belki taraf gerçeğiyle yüz yüze gelen sevan nişanyan'dan duyarlarsa inanırlar: sansür

    taraf'ın liberalliği ve halka gerçekleri duyurma anlayışı, "ilkçağ arap mitolojisi"ni sorgulamaya başlanılan noktada nihayete erer.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap