• -sinagog'dan ciktiginizda cevre ahalinin garip bakislarina maruz kalabilirsiniz, arkanizdan küfür edilebilir ve kulaklarınızı tıkayıp hızlıca yürümek zorunda kalabilirsiniz
    -babanıza iş yerinde "siz kazandığınız parayı israil'e mi gonderiyorsunuz" diye abuk sorular sorulur ve mümkünse bir daha iş yapmazlar.
    -birileri her israil-filistin krizinden sonra sürekli "türkiye size kucak açtı,böyle yapmamanız lazım" diyerek ogutlerde bulunur ve diyetini ister. ancak türk yahudisi israil temsilcisi değildir, kimse bunu anlamak istemez.
    -askerde yahudi oldugunuzu ogrenen herkes uzaylı muamelesi yapar. allah'a inanip inanmadiginiz bolca sorulur.
    -okulda yahudi oldugunuzu ogrenenler yaniniza oturmak istemeyebilir.
    -polis rutin kimlik kontrolu sirasinda kimliginizde "musevi" yazdigini okuduktan sonra tavırlarini degistirebilir.
    -sürekli korku halinde olmaktır, çünkü sırf yahudi olduğu için öldürülenler vardır bu ülkede. 6-7 eylül olaylari , trakya olaylari bir yana ortada hiç sebep yokken defalarca sinagoglari saldiriya ugramistir. buna ragmen ülkesine veya devletine asla küsmeyen insanlardır.
    -ülkesini ve bayrağını çok seven insanlardır. ancak bu ülkede yaşayan vatandaşların bir çoğu tarafından asla türk olarak nitelendirilmezler. yeri gelince türk yeri gelince azınlıktır, gayri müslümdür, gavurdur.

    bu ülke koşulsuz hoşgörüyü terkedeli çok uzun bir zaman oldu, kimse kimseyi kandırmasın...
321 entry daha
hesabın var mı? giriş yap