• merhaba sözlük;

    ben çok uzun yıllardır seni non-stop takip eden, kendi halinde bir internet kullanıcısıyım. arada bir hasbelkader bir şeyler yazıp çizdiğim de oluyor. bugünlerde hiç yazasım yok aslında ama artık isyanımı daha fazla tutamadığım için burada haykırmak istiyorum:

    n'oluyo lan bu sözlüğe?

    yıllar yılıdır her yazar alımında aynı geyik döner: sözlüğün anası sikildi, sözlüğün anası sikildi, sözlüğün anası sikildi, sözlüğün anası sikildi, sözlüğün anası sikildi, sözlüğün anası sikildi... ama bu kez gerçekten ve acı bir şekilde farkediyorum ki sözlüğün anası gerçekten fena sikildi. bırak yazmayı, tek bir sayfa bile açıp okuyasım yok. şu anda yazar olmayan/olamayan onbinlerce insan da eminim benimle aynı şekilde düşünüyordur. bu yazıyı yazma sebebim de benim gibi düşünen insanlara tercüman olup, sözlük kamuoyunun, moderasyonun ve en önemlisi ssg'nin dikkatini çekmek.

    ne yeni yazar alımlarını ne de bunun yöntemini eleştireceğim. zaten yapılıp bitmiş şeyler için çemkirerek gereksiz zaman ve efor harcama niyetinde değilim.

    ancak;

    sözlüğün şu anki durumu gözönüne alındığında ortada çok feci bir tablo olduğu gerçeği de kabak gibi ortadadır. başta benim de içinde bulunduğum sabırtaşı ve biçare yazarlar olmak üzere her neslin içinden birçok, troll bile denemeyecek, nevi şahsına münhasır, karaktersiz, ciğeri beş para etmez yazar müsveddeleri fışkırmış durumda. ve ne yazık ki, bu soysuzların çoğu sözlük formatını ve "tck'da suç unsuru yaratmayacak şekilde yazma yöntemi"ni çok iyi analiz etmiş vaziyetteler. bu yüzden hiçbir hukuki veya moderasyonla ilgili yaptırıma uğramadan istedikleri gibi işkembeden sallayıp; ifade özgürlüğü, fikrini savunma hakkı veya tartışma adabıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir şekilde kışkırtıcı, provoke edici ve aşağılayıcı ithamlarla belki gerçek veya tüzel kişileri değil ama fikir özgürlüğü kavramını ve ekşi sözlük'ü aşağılamakta, bizlerin sözlükte okuma-yazma-tartışma hakkına tecavüz etmektedirler.

    yıllar yılıdır kendi adıma hiçbir şekilde adaletli muamele göremediğim bu ortamda, aynı adaletsizliğin bu kişilere de gösterilmemesini esefle kınamaktayım! ifade özgürlüğü'nün diğer her yerde olduğu gibi ekşi sözlük'te de "sadece" provokatif amaçlarla kullanıldığında %100 tanınan bir hak olmasını sindiremiyorum!
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap