156 entry daha
  • kendimle iç hesaplaşma yaptırabilen nadide filmlerden birisidir*. yılda 235 film izleseydim sanırım bunları yaşamayacaktım.

    üşenmedim sağ üstteki başlık içinde arama aparatı ile recep ivedik'i arattım. genelinde kimse, "recep ivedik yahşi batı'dan daha iyi" dememesine rağmen, nedense bu filmin recep ivedik ile kendilerince kıyaslaması yapılarak yahşi batı'nın daha iyi olduğu belirtilmiş pek çok kere. "beğenmiyosanız size recep ivedik müstehaktır, anca ondan anlarsınız siz" görüşü hakimdir. nadir olarak da "vay amınakoyim, sen de mi entel! sen de mi!" serzenişleri. ilginç ki ne ilginç.

    aristo mantığı* ile olaylara yaklaşınca bu oluyor tabi, normal. bunu alan bunu da alır haliyle: "madem beğenmiyon, git kendin yap".
    bunun üstüne müesseseden bir dilim "gülmediysen kesin sen anlamamışındır gerizekalı" ikram edilir. almazsanız gücenirler ha! ısrar ederler.

    sonuç:
    1) bu filmi beğenmedim diyince bu filmde güzel hiç bir şey yok demiş sayılırsınız. hatta esprilerinden iyi olanları genel kanaatiniz kötü olduğu için yazmayınca -ki her aklıma geleni iyisiyle kötüsüyle yazma zorunluluğum var herhalde- iş zeka pırıltısı taşımadığınıza kadar gider. (bkz: düz mantık)
    2) "bunu beğenmediysen kesin recep ivedik izlemelisin. beğenirsin bak. valla..." algısı. niyeyse.
    3) kesin gerizekalıyım galiba sanırsam. azıcık da narsist. bir o kadar da fetişist. az biraz da anarşist.

    son olarak:
    kötü film. kime göre? bana göre.
    iyi film. kime göre? sana göre.

    vatana millete hayırlı olsun, herkes yarım yarım yarılsın. dert keder kalmasın kimsede.

    (bkz: recep ivedik 3/#17606773)
    aynısı bu film için de geçerlidir. hatta her film için geçerlidir.
564 entry daha
hesabın var mı? giriş yap