7 entry daha
  • liderlik mevkisine, rahmetli peygamber hüseyin'le birlikte maçlara sabahladığı günden bu yana gösterdiği fedakarlık, verdiği emek, sergilediği cefa ile ulaşmış, galatasaray tribün lideri. gökten zembille inmemiştir. 30 yıla yakın süredir galatasaray tribünlerine öncülük eden kafa kadrodadır. liderliği döneminde; tribünde hırsızlığı, gaspı, iç çekişmeleri, semtçiliğin arkasında semti olmadan gelenler üzerinde kurduğu baskıyı bitirmiş, tribünü herkesin rahatça gelebileceği bir yer haline getirmiştir. eskiden deplasmanlara gelenler varsa ne demek istediğimi çok net anlayacaklardır. deplasman otobüslerinde uyuşturucunun, alkolün bitmesini sağlamıştır. eski dönemlere, kendi yaşadıkları yıllara, sabahlamalara, mevzulara özendrmek yerine bu işlerden kimseye hayır gelmediğini, rakip taraftarında bu ülkenin evladı olduğunu, kimsenin gereksiz yere olaya karışmasını istemediğini sürekli belirtmiş, politikasını bize dokunulmadığı sürece tayfanın karşılık vermemesi temeli üzerine kurmuştur. iyi yapmıştır, doğrusunu yapmıştır. 2000 sonrası çok fazla kalabalıklaşan, ultraslan sonrası dünyaya yayılan bir tribünün ateşli gençlerini kontrol etmek için izlenebilecek tek yol sağduyudur.

    sebahattin abi namaz kılar, orucunu tutar, dindardır ama tribüne asla politika sokmaz. kimseyi namaza, oruca zorlamamıştır. bizim gibi 7/24 içen adamlara bir defa bile dayatmada bulunmamış, kimseyi belirli bir ideolojiye yöneltmemiştir. tribünde siyaset olmaması gerektiğine inanır.

    galatasaray taraftarının gittiği deplasmanlarda sergilediği örnek davranışlar nedeniyle, mehmetçik vakfından ödül almasına neden olmuştur. benzinlik patlatmak, opete dalmak, sağa sola salça olmak gibi deplasman ritüellerini ortadan kaldırmıştır. rahmetli alpaslan dikmen'in verdiği mücadelenin, temsil ettiği değerlerin daima en büyük destekçisi olmuştur. alpaslan abiyle birlikte tribünün vizyonunun değişmesi için çaba harcamıştır. ultraslan kurulurken tayfa desteği olmasaydı bu tribün buralara gelemez, iç çekişmeler içinde boğulur giderdi bunu unutmayalım. tayfa ultraslan'ın kurulup, tribüne yeni bir soluk getirmesini desteklemiştir.

    ancak en büyük faydası; beşiktaş ve fenerbahçe tribünleri ile yapılan, sabahlama dönemini bitiren barışın kurucusu olmasıdır. barış dönemi sayesinde herkes; ölmeden, yaralanmadan, döner bıçaklarını zulalamadan , semti basılmadan, pusuya dürüşürülmeden rahat rahat derbilere gidip gelmeye başlamıştır. türkiye tribün kültüründe sağlam bir organizasyonu, kitlesel bir tribün grubu, tribün kültürü olan tüm tayfaların kafa adamları sebahattin abi'ye büyük saygı duyar. trt'de yayınlanan meşhur programda anadolu tribünlerinin liderleri dahil; ''sebahattin abimiz sayesinde şu şu güzellikler oldu'' cümlelerini boşa kurmamıştır. elbette aksalıklar, kontrol dışı durumlar olmamaktır. tribün gibi kaotik, yapısı kaosa dayalı, anarşizmden beslenen kozmopolit bir ortamda beş parmağın beşi biribirine benzememektedir. en ufak bir kıvılcım en ufak olayı bambaşka taraflara çekebilmektedir. tribün kültürünün güzelliği budur zaten.

    herşey dışardan göründüğü gibi değil. işin içinde olmak, bazı şeyleri yaşamak lazım. bugün sebahattin abi galatasaray tribünlerinin başında olmasa büyük bir kaos doğar. semtler karışır. kimse deplasmana rahat gidip gelemez. deplasmanlarda bir sürü insanın canı yanar. o bir denge unsurudur ve sette durması bile galatasaray tribününe güç katmaktadır.

    seveni sever, sevmeyeni sevmez. öyle veya böyle tribün kültüründe bir dönemi bitirmiş(cenk dönemi) ve herkesin faydasına olan güzel bir dönemi başlatmıştır ( rakip tribünlerle barış dönemi). çok daha uzun yazılabilir ama tribün aleminin underground havasını daha fazla bozmaya gerek yoktur.

    türkiye tribün kültüründe sabahlama dönemlerinin diğer önemli tribüncüleri için;

    (bkz: peygamber hüseyin)
    (bkz: optik başkan)
    (bkz: pepe metin)
    (bkz: yılmaz tutuş)
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap