11 entry daha
  • tamamen bireysel bir eylemin sanki bir devlet politikasıymışçasına yansıtılmaya çalışıldığı bir durum oluşturabilir. şöyle ki askerlere "gidin terörist cesetlerini tekmeleyin" denmemektedir.

    o ortamın psikolojik olarak nelere sebep olabileceğini bilmeyen kişilerin uzaktan ahkam kestikleri bir durum da oluşturabilir.

    şu soruların sorulmasına da sebep olabilir :
    - bir cesedi tekmelemek gibi etik kavramlardan önce bir insanı öldürmenin yanlışlığı gibi temel kavramların sorgulanması gerekmez mi ? burada bir kirli propaganda mevcut değil midir ?

    - belki de bir arkadaşı, tanıdığı, hemen yanıbaşında bir can yoldaşı bir terörist kurşuna kurban giden biri siz olsanız, aynı davranışı göstermeyeceğinizin garantisi şu an sıcacık bir yerde çok megabitlik bir internet bağlantısı ile internet ortamında paylaştığınız düşüncelerinizdeki insaniyet midir ?

    -kayıpların karşılıklı olduğu göz önüne alındığında; ölen de bir ananın oğlu, öldüren de, peki bu mücadeleden kimlerin cebi dolmakta ? ölenin mi? öldürenin mi ? (cep derken yüzlerce milyar dolardan bahsediyoruz, yanlışlık olmasın)

    -başkalarının cebini doldurmuş bu paralar eğer o bölgede altyapı yatırımlarına harcanmış olsaydı, türkiyenin iş adamları, bilim insanları, üretici güçleri de o bölgeden çıkıp, o bölgeyi daha da güzel yerler haline getirmez miydi?

    tamamen şahsi olarak olayı uzaktan duyan gören biri olarak akla gelen düşüncelerdir. içindekilere allah kolaylık versin.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap