29 entry daha
  • bunu yapan kadını savunanlarların düşünce yapısı "sanane yarram"dan "normal doğumun da riskleri vardır ama" ya gelmiş. bu güzel bir gelişme.
    normal doğumun risklerini alın kafanızdan tuttuğunuz 1 den büyük herhangi bir sayı ile çarpın. normal doğumun risklerine bölün. karşınıza çıkan sonuç sezaryenle doğumun risklerinin normal doğumun risklerine oranını verir. zaten düzeltilemeyecek bir neden varsa sezaryen tercih edilir. ama "anne normal hazır değil" bir sebep değil, sezaryenci doktorların uydurduğu sudan bir sebeptir.
    annelik doğumdan önceki ortalama 9 aylık süreçte başlar. bu süreçte doktor anneyi yeteri kadar bilgilendirmezse, sürekli normal doğumun risklerini gösterip anneyi sezaryenin kolaycılığına yöneltirse, kusura bakmayın bu gebeyi psikolog bile düzeltemez. önce doktor adam olacak. kolaycı, paracı olmayacak. devlet adam olacak. ikisi bir arada anneleri ve anne adaylarını bilgilendirecek. bunları yapmadan, üstüne üstlük yarattıkları çakma öcüyü gösterip, "normal doğumda bunlar başına gelir bak" deyip, yetmeyip "kaçta doğuracağın belli değil be kadın! 3 gün sonra doğuracan belki. o güne kadar hastanede yatsan fatura kol gibi girer. hem belki gece doğuracan? beni gecenin yarısında kaldırıp hastaneye gitmeye zorlama" diyecen, sonra "ama keyif senin, vajina senin. sen seç" dersen anne sezaryeni seçer tabi.
    di mi?
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap