9 entry daha
  • olay para kazandırmasından çok daha öte bir noktadadır. içine girdikleri zincirin sonunun nereye gittiğini göremeyecek insanların gözünü para hırsına büründüren bu sistem elbetteki bir gün çökecektir! her adaletsizliğin sonsuza kadar devam edemeyeceği gerçeği gibi bu yükseliş de sonsuza kadar sürmeyecektir ve bu gün küresel ısınmadan dert yanan moronların gidip de bu işe sardırmaları beni hayattan soğutmaktadır.

    ayrıca en güveneceğim arkadaşlarımdan birisi bu olaya girdiği için ve beni de en azından sistemlerini dinlemeye davet ettiği için harcamak durumunda kaldığım saatlerime yanıyorum, o arkadaşımın zekasına ve iyi niyetine kaybolan inancıma yanıyorum...

    bir arkadaşınızın sermaye olarak verdiği 600 küsür lira parayı çıkartamayacak olması ihtimalinin neden olduğu korkuyu ellerinin titremesinden, yüzünün kızarmasından, anlının boncuk boncuk terlemesinden görmenin; sizi ikna etmek için en sikindirik saati bile çok özel bir ürünmüş gibi anlatmaya çalışmasını görmenin, paranın insanlara neler yaptırabileceğini görmenin ne demek olduğunu yaşamadan bilemezsiniz.

    ortada üretilen hiç bir şey olmadan, para üzerinden para kazanmaya çalışan bu şahıslar/oluşumlar gözümde bankalardan ve tekelci şirketlerin ceo'larından daha aşşağı; tefeciler, hırsızlar, kumarbazlar ve katiller ile aynı seviyededir! dediğim gibi, bu olay para kazanmakla alakalı değil, elinize tutuşturulan şey de bir emeğin karşılığı veya bir ürünün bedeli değil zaten; onlar insanların son umutları, hayalleri ve en kötüsü hırslar... tıpkı kumarhanede son parasını oynayan bir kumarbazın veya hedefine gözünü dikmiş bir katilin yaptığı gibi siz de bir şeyleri öldürmüş oluyorsunuz, "insan olma bilinci" ile alakalı bir şeyi, kimilerinin masumiyet dediği şeyi...

    --- spoiler ---

    atmosfere karbondioksit saçılan bir şehirdeki evinizden çıkarken filistin'de vurulan çocuğun vücuduna giren mermiler için parasal destekte bulunan markanın içeceiğini köşedeki büfeden isteyin ve sakın ha, kaldırımdaki ağacın gölgesinde otururken, amazonlarda yok edilen orman alanlarını düşünmeyin; onun yerine yarın sisteme dahil edeceğiniz kişiler sayesinde kazanacağınız paraları düşünüyor olacaksınız. zaten akşam tv'de fight club izlerken, banka hesabınızdaki paralarınızın artması sizi ziyadesiyle mutlu edecektir... don't panic!.

    --- spoiler ---

    (bkz: saadet zinciri)

    (bkz: titan zinciri)
273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap