492 entry daha
  • --- spoiler ---

    kurtlar vadisi'yle yarışacak kalitede olduğunu söyleyenlerin tepkisini çekeceğim ama en dandik hollywood aksiyon filmleri bile kv'den daha iyi olm, ezel'i övmek için referans olarak kv mi verilir. ezel, kv'ni suya götürür susuz getirir, havada karada ....kertir kv'ni..

    yalnız bu dediklerim de ezel için övgü olmuyor, çünkü kv o kadar kötü bi dizi ki sırf bi dizi ondan iyi diye iyi sıfatını kazanmıyor. ezel orta karar bi dizidir en iyi tabirle.. ha eğer iyi dizileri (tabii ki yabancı dizileri kastediyorum) klasmana sokacaksak altlarda bi yerde kendine yer bulur ancak. ama misal heroes'dan da iyidir ezel.

    fakat ezel'in handikapı türk tv'unda yayınlanmaktır asıl. eğer bu dizi, sırf daha fazla reklam kuşağı koyma amacıyla her hafta bi buçuk saat yerine kırkbeş dakika, hadi taş çatlasın bi saatlik bölümlerden ibaret olsaydı, daha bi konsantre olsaydı bak o zaman en az iki gömlek daha üstün olurdu. bi buçuk saate yayınca kaliteyi düşürmek kaçınılmaz.

    ayrıca türk dizilerinde en kötü olan şey, izleyiciye yeni bi şey sunamamaktır. bu dizilerde hiç bi sahne yoktur ki izleyici benzerini daha önce görmemiş olsun. hiç bi sahne yoktur ki izleyici "bunu hiç tahmin etmezdim" diyemesin. yaratıcılık bizim dizilerde yoktur. yaratıcılığı başkaları yapar, biz onları kopyalarız. ama işte bugüne kadar hep kötü kopyalıyorduk, ezel biraz daha iyi kopyalıyor. ezel'in farkı bu..

    yine de dizide bugüne kadarki türk dizilerinden alışık olduğum sıradanlık yüzünden beni şaşırtan güzel sahneler oldu hakkını yemeyeyim.. yani ben daha basit bi şey beklerken, sahne daha güzel bi şey çıktı ondan şaşırdım. aha listesini yaptım,

    ezel'in annesinin cebinden yüzük çıktığı sahne,
    ezel'in ağzından "sağol kerpeten abi" lafını kaçırdığı sahne,
    hapishanedeki "hazrol" komutuyla şak diye hazrola geçtiği sahne,
    tuncel hoca'nın kölemen hikayesi (burada fena halde ömer baba'nın hikayelerinden birini beklemiştim.. daha hikayeye başladığı anda sonu tahmin edilen dandirik hikayeler olur ya ömer baba'nın.. işte bunun da sonunu öyle beklemiştim ama tersine güzel bi hikaye çıktı)..
    ve can'ın o felaket özendiğim, bi gün yapmanın hayaliyle yaşadığım sinema odasında "anne" dediği sahne..

    dokuz bölüm için az da olsa türk dizileri arasında en önde bayrak sallamasına yetiyor.

    edit: aaaa pardon nasıl unuttum lan.. asıl tebrik edeceğim sahne kumarhanenin güvenlik görevlisinin oğlunun mert ve ali'yle konuştuğu sahnedir. o çocuğun oyunculuğu da güzeldi, replikler de güzeldi. onu eklemeden geçmeyeyim listeye.

    --- spoiler ---
9445 entry daha
hesabın var mı? giriş yap