1100 entry daha
  • vallahi yaradılışçıların şu teoriyi yanlış anlama kapasitesi gerçekten inanılmaz. götlerinden açık uydurmakla geçen süreyi anlamaya çalışarak geçirseler, senden benden evrimci olacaklar. harcanıyorsunuz valla.

    yahu şu başlıkta kaç kere söyledim, mesajlada anlattım, ama anlamaya niyet/kapasite yok anlaşılan. sadece her insanda, anne babasında olmayan ortalama 150 mutasyon var. 7000000 yıl içerisinde insanların milyonlarca mutasyonu çıkarması gayet olası. bir insanı 20 yılda bir klonlasam, sonra klonu klonlasam ve böyle 7000000 yıl devam etsem, her klonlama esnasında 150 mutasyonluk bir hata yapsam, 3500000 nesilde 52500000(elli iki milyon beş yüz bin) mutasyon elde ederim, 40000000'dan büyük bir sayı. ki her mutasyon harf değişikliği şeklinde olmaz ha. genlerde kaymalar, yokolmalar, fazla kopyalamalar olabilir. bir mutasyonla 100'lerce harf değiştirebilirsiniz. üstelik insanlık bu örnekteki gibi işlemiyor. 1000lerce insan her nesilde birsürü çocuk yapıyor. 5-6 çocuk gayet rahat yapılır, doğum kontrol vs uygulamazsanız*. bunları da hesaba katarsanız, istediğinizden fazla mutasyon imkanınız olduğunu rahatlıkla görürsünüz.

    ortaya büyük sayılar atayım, etkileyici olayım kısmını geçtikten sonra şu 10 üzeri 250 canlı meselesine gelelim. şimdi yaradılışçılar niye aşağılanıyoruz diye mıymıylanıyor ya, işte bu sebepten dolayı sizi aşağılıyoruz. daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz. her mutasyon = yeni tür diye bir şey yok. mutasyonların ezici çoğunluğu et-ki-siz-dir, çünkü dnanın çoğu iş-lev-siz-dir. her mutasyon çat diye yeni organ vs çıkarmaz. hayır bu kafayla dünyada milyarlarca insan türü var. tek yumurta ikizi olmadığı sürece hiçbir iki canlının dna'sı %100 aynı değildir. öyle "bütün kediler ayni ya" gibi gerizekalıca şeyler yok. homo sapiens sapiens ad soyad şeklinde tür isimleride yok. cins insanlarsınız, ama ayrı bir tür değilsiniz. hayır öyle olsaydı dahi, bu tam sizin zannettiğiniz o binlerce türe denk düşüyor üstelik, şaka gibi.

    yaradılışçı kaynaklardaki "evrime göre şöyle olması gerekir, ama böyle" gibisinden gerizekalı şeyleri kopyalayıp gelmek yerine, gerçekte bilim ne diyor ona bakıp, onun üzerinden argüman üretmediğiniz sürece saygı görmeyeceksiniz. ama o durumda da argüman çıkmıyor maalesef.
6910 entry daha
hesabın var mı? giriş yap