• iran’nın bizden ne kadar da hoşgörülü ve demokrat olduğunun örneklerinden biri. iran’da bayanlar başörtü takmadığında sadece uyarılıyor ya da gözaltına alınıyor. biz de şapka takmadığın zaman direkt infaz. seneler evvel gerçekleşmişse de, şeriatin kemalizmden daha insani taraflarının olduğunu apaçık göstermektedir bu ülke.

    (bkz: iskilipli atıf hoca)

    şapka, bazı erkeklere de oldukça yakışıyor. atatürk’ün de bu konuda zevkine hayranım. kalpak hariç, taktığı şapkalar çok şık. belki milletinin de kendisi gibi hoş görünmesini istemiş olabilir. *
    ama anlamadığım bi nokta var, neden o zarif-ince mayosu değil de şapka?
    ya da neden sarı saçlar değil de şapka?
    ya da neden içki ve sigara kullanma değil de şapka?
    ya da neden vals yapmak değil de şapka?

    bence bunlar da kanun haline getirilip, uygulamayanlar da idamdan yargılanıp asılabilirdi. ama buna rağmen bi kaç seneye kalmaz halk tarafından unutulup, asılanlar toprak olmuşluğuyla kalırdı.

    türk halkının hoş görünüp, ilerici ve çağdaş olması için gerçekten daha çok kanuna ihtiyacımız var. ama bana kalırsa artık türkiye’de modernizm islam teması altında yaşanmaya başlandı. artık islami hayat tarzı daha renkli ve daha çekici.

    bu yüzden, türkiye’nin şık olması için, yine başa dönüyorum, mesela iran modeli örnek alınabilir. bayanların türbanla gezdiği fakat türbansızların idam edilmeyip güzelce uyarıldığı bir ortam. işte bu ortam, atamızın medeniyet ve refah tohumlarının topraklarımızdan en canlı ve en hızlı şekilde yeşillenip meyve verdiği bir ortam olacaktır.

    (bkz: şapkaya takmak)
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap