220 entry daha
  • aç ve hasta annesini doyurmak için ekmek çalan bir kız çocuğu yargılanırken falan mı "dur lan insan haklarını unutmayalım!!" denmesini bekliyorsunuz anlamıyorum ki? yani böyle bi mantık var mı, "insan hakları da hep teröristleri savunurken hatırlanıyor yahuu" nasıl bir saçmalıktır?

    abi şu basit mantığı kuramıyor muyuz: halihazırda sempati besleyeceğiniz birine karşı adaletli olmanız kolaydır. yani aslında kolay değildir, bu sefer de onun lehine bükersiniz adaleti olasılıkla. adaletin testi "hoşlanmadığınız" insanlarla olur.

    türkiye cumhuriyeti devleti, neticesinde bu testte gayet güzel sınıfta kalmıştır. aylarca bir vatandaşına suçuna karşılık gelen cezaya ek olarak ikinci bir ceza vermiştir. "bizden değil ne kascaz" mantığı yüzünden güler zere aylardır süründürülmüştür, dışarıdakiler de sürünmesin diye mücadele ederken öfkelenmişlerdir.

    yani bu arada yapılan benzetmelere kıyaslamalara da hakkaten "şaşırıyorum". badi, evet, ben hala şaşırıyorum.

    çünkü gelip diyorlar ki "güler zere serbest bırakılıyorsa bu ülkede adalet yoktur"
    ama göremiyorlar ki,

    devlet vatandaşlarına suç'larına uygun ceza'lar biçer. daha fazlasını yapmaz. intikam almaya çalışmaz. suç'un mağdur'larının vicdan'larını rahatlatmak değildir devlet'in görevi. devlet'in görevi intikam olabilir mi ya? intikam? intikam alan devlet mi istiyorsunuz yani? ben valla adalet istiyoruz sanmıştım. pardon babs.

    --
    güler zere çapa onkoloji'ye getirilecekmiş.
    iyi, bi vapur bi tramvay, yakın.
    --
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap