61 entry daha
  • her ne kadar küçük eksikleri olsa da o kadar süre beklediğime değmiş filmdir. başta hayal kırıklığı olabilir mi diye çok düşünüyorum lakin olmadı. öncelikle görüntü, ses ve müziklerin süper olduğunu söylemek istiyorum. hakikaten özenerek yapılmış. sesler çok gerçekçi ve müzikler insanı geriyor. teknik olarak çok kaliteli.

    --- spoiler ---

    yüzbaşının ekibinin karakola 1 gün önce gelmesi ve karakolu hazırlıksız yakalaması, onlara içtimada verdiği dersle film daha başında artı puanımı aldı. zaten bu içtima sahnesi fragmanını çoğu kişi izlemiştir. daha sonra eğitim ve hazırlıklar, askerlerin yaşadıkları çok güzel aktarılmış. sonunda beni pek beklemediğim bir sonla karşılatırmıştır bu film. her ne kadar karakol baskınında teröristler başarısız olmuşsa da karakol çok ağır bir darbe yemiştir ve yüzbaşı dahil bir çok asker (nerdeyse hepsi) şehit düşmüştür. ayrıca baskında teröristlerin bu kadar ağır silahları kullanabilmeleri mümkün müdür pek bilemiyorum. çok büyük patlamalar yaşanmıştır çünkü. belki de filmi böyle bitirerek bunlar acı gerçekler ve yüzleşmeliyiz mesajı verilmek istenmiştir. ayrıca filmin senaryosunun son zamanlardaki politik gelişmelerden de etkilendiğini düşünmekteyim. sanki çoğu sahne kesilip biçilmiş, bazıları filmden çıkarılmış gibi geldi. filmde savaş biraz kişiselleştirilmiş sanki. yani terörist-asker çatışması değil de bunun yerini doktor-yüzbaşı çatışması almış. bir de baskın sırasında bir askerin anne anne diyip fenerle annesini arayarak piskopata bağlaması abartılmış. kesinlikle yaşananlar çok zor bir psikoloji ama bu kadar olacağını pek sanmıyorum. içtima sahnesinde de bir asker bandırma diyerek tekmil veriyor. halbuki bandırma bir il değildir ve tekmiller il olarak verilir.

    --- spoiler ---

    tabi ki bu küçük eksiklikler filmin süper olmasını engelleyemiyor. karabal tepesindeki ortam ve askerlerin yaşadıklarının çok iyi aktarıldığı kanaatindeyim. çok emek sarfedildiği belli ve kesinlikle izlenmesi gereken bir türk filmi.
729 entry daha
hesabın var mı? giriş yap