• ankara'da denenmekte olan trafik denetleme sistemine takılan trafik canavarıdır.
    3 pilot noktada yapılan kayıtlarda aynı aracın 137 kere (yazıyla #yüz otuz yedi#) kere kırmızı ışık ihlali yaptığı görülmüş.

    http://www.ankarahaber.com/…ews_detail.php?id=42934

    ankara valisi kendisini makamına çağırıp önce tebrik edecek, ardından ehliyetine el koyduracakmış.
    sözlükten uçmamak adına bu taksici için duyduğum hisleri içime atıyorum. ama eminim ki çoğunuz aynı hisleri paylaşıyorsunuz. bu adamın ve bunun gibilerin bu mesleği yapması, direksiyon arkasına oturması kesinlikle ömür boyu engellenmelidir.

    ekleme: söz konusu linkte ankara valisi ankara taksicilerinin trafikteki genel hal ve tavırları için "trafik terörü" ibaresini kullanmış.

    hatta tam bir alıntı yapalım ki kafa karışıklığı olmasın: "...ankara'daki 'taksi terörü' ile ilgili de ciddi tedbirler almaya başladıklarını ifade eden önal, "bu konuda bize taksiciler odası'nın da çok yardımcı olması lazım. bir taksiyi birden fazla kişi kullanıyor. bunları kayıt altına almalıyız. düşünün taksiye biniyorsunuz 'atakule' diyorsunuz, 'ağabey atakule neresi?' diye soruyor. böyle taksi şoförü mü olur?" şeklinde konuştu..."

    eh, terör yapan kişiye terörist demenin herhalde bir sakıncası yoktur.

    ankaralılar gidilmek istenen adresi bilmeyen, utanmadan bir de dönüp sana soran taksicilere alıştı. kazıklanmadığı sürece bir sorun yok. taksi terörü dedikten sonra verilen bu örnek sanki biraz lafın havada kalmasına neden olmuş. illa ki birileri çıkıp "adresi bilmiyor diye adamcağızları terörist ilan etmeyelim" der. halbuki ankara'daki taksicilerin trafik teröristi olarak anılmaları için pek çok sebep mevcut.

    bir kaç örnek vermek gerekirse:

    1. kırmızı ışıkta geçmek. yol boşsa ve önündeki araç geçmiyorsa selektör ve kornayla taciz etmek, götü yerse inip kavga çıkarmak.
    2. olur olmaz yerlerde bekleme yapmak. (her odtü'nün içinden geçiyorum ve illa ki eskişehir yolu'ndan odtü'ye dönerken o kavşakta ya yolu daraltmış bir şekilde duran, ya da geri vitese takmış üstüme gelen bir sarı terörist ile karşılaşıyorum... başka bir örnek; ümraniye çarşı durağına gelirken cengiz topel caddesi'ne dönmeye çalışanlar bilir, her daim orada bir taksi vardır ve girişi daraltmaktadır. laf söyleyene de küfür eder bunlar)
    3. sinyal vermeden durmaksızın şerit değiştirmek.
    4. yolcusu yoksa hızlı akan trafikte 10-20km süratle hareket etmek.
    5. yolcusu varsa hız tahditlerini ihlal etmek.
    6. şehiriçi bölgede şehirdışı açmak, müşteri fark edince "abi uykusuzum, ondan oluyo", "götünü yiyim abi" ayağı yapmak (gerçek olay, 2 hafta önce yaşadım)
    7. hırsızlık yapmak (verdiğiniz büyük banknot yerine daha küçük bir banknotun para üstünü vermek veya üste daha fazla para istemek)
    8. taksiye binmeyi düşünmeyen insanları korna çalarak binmeye ikna edebileceğini sanmak (be dallama, taksiye binecek adam zaten bulur taksi).

    sonuç olarak, trafikte en uzun süre kalan bu adamları eğitemediğimiz için 15 günde aynı trafik ışığını toplamda 137 kere ihlal eden taksicilerimiz var. çok şaşılacak bir şey değil.

    bu arada, kesinlikle eminim, adama sorsan kesinlikle hatırlamayacaktır kırmızı ışıkta geçtiğini.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap