581 entry daha
  • bu adamın gönderilmesi (moderasyon değil yazarlar tarafından) kendisini sevmeyen, hatta çoğunlukla nefret eden, yazarlarda sevinçten çok endişe yaratmalı. bir kişiyi sevmeyebilirsiniz, hatta tiksinebilirsiniz bile. ama kendinize benzemeyene yönelttiğiniz bu linç tavrı inanın ki hiç de sağlıklı bir düşünce değil.

    küfür ediyormuş. benim bugüne kadar rastladıklarımın hiçbirisinde şahsa yönelik "(herhangi bir yazar ya da kişi)'nin emcüğünü sikecüüüm" tarzı bir cümleye rastlamadım. her yazılanı üstüne alınıp içerlememek lazım.

    kadınları aşağılıyormuş. bunu yaparken de çoğunlukla kendisi aşağılamaya meyilli, burnu bir karış havada, cinselliği kendi tekelinde zanneden kadın tipini kendi üslubunda kontralarla aşağlıyordu. ki bunda da alınganlık yaratacak bir şey göremiyorum.

    sözlük eğlence yeri değil bilgi verme amaçlıymış. muhtemelen ilk çıkış amacı bu yöndedir. ssg sözlüğü tasarlarken "burada insanlar milyon tane geyik çevirsin" dedi mi bilemem. ama saf bilimsel tanımlarla dolu bir sözlüğün bu popülerliği yakalaması pek mümkün değil gibi geliyor bana. ilk birkaç nesil dışındaki yazarların kaydolmasında bu eğlenceli ortamın payının çok yüksek olduğuna da eminim.

    demem o ki bir toplulukta biraz sivrilenlerin ötekileştirilmesi çağımızda yaygın bir rahatsızlık. düşünce ve kelimelerden korkmak bu milletin ruhunda uzun süredir vardır zaten. insanların düşünceleri sebebiyle hapsedildiği bir dünyada bu tür bir korkuya pek de şaşıramıyorum açıkçası. başta kendi yazarları olmak üzere genç nüfus tarafından özgür, bilgili ve "seçkin" olarak kabul edilen bu ortamda bile herkesin saçma sapan normlar arasında sıkışıp kaldığını görmek üzücü gerçekten.

    benzer bir durum, "oh iyi oldu da gitti terbiyesiz herif" diyenlerin başına ileriki zamanlarda gelirse hiç ağlamaya hakları yok. bugün omuz omuza "author" taşladığınız adam yarın kafanıza kayayı oynar o vakit anlarsınız hayatın ne kadar acımasız olduğunu. işte o zaman sesini çıkartmaya yeltenirsen ben senin ta (bütün authorvari küfürler).
288 entry daha
hesabın var mı? giriş yap