74 entry daha
  • son zamanlarda sözlükte en çok tartışılan, ama aslında tartışılması da gereken, bir konudaki baş rollerden birinin sahibi. içinde bulunduğu durum ve bu durumun devamı neticesinde de iki sözlük yazarının yazarlıktan ayrılmasına dolaylı yoldan da olsa sebep olmuş yazarmış. olayın tamamına hakim olmak için kasmadım, zira içinde çok fazla zit zok, kuku, döt gibi argodan öte avam laflar geçen entry'leri gerçekten komik değilse okumuyorum. ama bildiğim kadarıyla ug tek'in karşı karşıya kaldığı durum, özel mesaj yoluyla erkek bir kullanıcının kendisine erekte olmuş cinsel organının resmini göndermesi, bir de üstüne terbiyesizliğin sınırlarında cevap vermesi şeklinde. akabinde bahsi geçen ug tek nickli kullanıcı da bu sevimsiz hareketi, sanaldan gerçeğe taşıyıp, mahkeme açma konusunda fikir alışverişinde bulunmuş hukuk çevrelerinde. peki bu duruma bu kadar çemkiren ve istem dışı bir şekilde, erekte olmuş bir penis resmi ile karşılaşan bir kadın kullanıcının bundan rahatsızlığını dile getirmesine, bunu hukuk çerçevesine taşıyacak olmasına öfke duyan kitlenin amacı nedir, ben onu anlamadım? özgür bir şekilde internet kullanmayı, bir halta yaramayan zitinizin resmini çekip, ona buna gönderip bundan tepki beklememek olarak algılıyorsanız o sizin kazmalığınız demektir. madem o kadar özgür internet düşkünüsünüz, dakika başı kapatılan, sansürlenen, müzik dinlememizi bile engelleyen site kapatmaları ile ilgili dişe dokunur bir çift yazı yazsanız da blogunuzda, orada burada yayınlasanız da biz de okusak. öte yandan ilgili kullanıcıya yapılan hareketi taciz olarak görmeyen kullanıcılara, bu hareketin avrupa birliği kanunlarında (ülkemiz için ne kadar geçerli bilemiyorum) sonuna kadar bir taciz olarak sayıldığını da ilgili hükümlerle göstermek isterim:

    malicious communications act 1988 section 1

    this is the wording of this section as amended by section 43 criminal justice and police act 2001.

    it applies to offences committed from the 11th may 2001 onwards

    (1) any person who sends to another person

    (a) a letter, electronic communication or article of any description which conveys

    (i) a message which is indecent or grossly offensive
    (ii) a threat or
    (iii) information which is false and known or believed to be false by the sender or

    (b) any article or electronic communication which is, in whole or part, of an indecent or grossly offensive nature,
    is guilty of an offence if his purpose, or one of his purposes, in sending it is that it should, so far as falling within paragraph (a) or (b) above, cause distress or anxiety to the recipient or to any other person to whom he intends that it or its contents or nature should be communicated.

    a person guilty of an offence under this section shall be liable on summary conviction to imprisonment for a term not exceeding six months or to a fine not exceeding level 5 on the standard scale, or to both.

    ingilizcesini tam olarak anlayamayan kullanıcılar için kanunun bizi asıl ilgilendiren "b" kısmını çok özetle anlatmak gerekirse; 11 mayıs 2001 tarihinden itibaren geçerli olmak suretiyle, taraflardan biri diğerine ağır hakaret, edepsiz veya tehdit içerikli bir mesaj gönderiyorsa, gönderlien mesaj alan kişide anksiyite, bunaltı (üzüntü veya sıkıntı) yaratıyorsa; suçlu bulunan şahıs 6 aya kadar hapis cezasına veya 5. seviyeden para cezasına çarptırılabilir.

    yani neymiş, elin beğenmediğimiz avrupalısı, teknolojiyi sıkı kurallar içerisinde kullanımı, karşı tarafın gündelik hayatı hakkını etkilemeyecek şekilde faydalanılabilsin diye hukuki şekilde sınırlamış. özgürlüğün sınırı, karşı tarafın çizdiği çizgilerin dışarısında biter. erekte olmuş bir penis resmini gönderen de, bunu onaylayan da, bununla dalga geçen de bence tez elden ruh sağlığını bir kontrol ettirmelidir. bu konuda ülkemizde en çok adı geçen uzmanlardan birisi, psikiyatrist doç. dr. kültegin ögel'dir. kendisine ulaşmak isteyenler google'da küçük bir arama ile ulaşabilirler. ha ug tek'i şov yapmakla suçlayıp ona buradan saldıranlar da vardır muhtemelen, böyle bir konuda başına gelenleri yazmak da ekşi sözlük kullanıcısı bir bireyin hakkıdır. sol frame'de benim yaptığım gibi beğenmediğiniz konuları okumama özgürlüğünüz sonsuz. bakınız başka bir başlıkta kutu açma yorumları, alex de souza, hülya avşar gibi maddeler var. orada yakın. kısacası üzerinde konuşulup saatlerce yorum yapılabilecek bir durumda kalmış ekşi sözlük kullanıcısıdır. erekte olmuş penis fotoğrafını isteği dışında görerek bundan uç noktada rahatsız olmuş yazardır. benim başıma gelse benim de kendisi gibi hissedeceğimi tahmin ettiğim kullanıcıdır.
394 entry daha
hesabın var mı? giriş yap