536 entry daha
  • sözlükteki en istikrarlı kurgu karakterdir author.
    bir kurgu karakteri böylesine açık vermeksizin yıllarca yaşatmak kolay değil, sağlam sinir sistemi gerektirir. insanın; an gelir, eeöhh oynamıyorum arkadaşım, diyesi gelir.
    sözlükte istediğimiz role, canımızın çektiği karaktere bürünme özgürlüğümüz var. kimimiz, burdaki nickimiz altında reel karakterimizin birebir kopyasıyızdır yazar olarak, kah anılarımızı yazarız, kah siyasi arenada atıp tutarız, kah ateşli bilimsel tartışmalara gireriz öz be öz şahsi düşüncelerimizle. kimimiz; miş gibi, muş gibi yaparak yeni karakter/karakterler yaratırız, konsept tasarımlara imza atarız-konsept limitlerinde. çoğu zaman da bu ikisinin arası bir yerde, adeta bir ara forma dönüşürüz, ama hani başı balık-kıçı inek olanlarına. kuyruğumuza basılıp kızdırıldığımız anda ya da paniklediğimizde ya da baskı altında kaldığımızda ise çoğunlukla asıl benliğimiz geçer savunmaya, bir anda aslımıza döneriz. rolümüzün altından kalkamayız bi nevi.

    author, sözlükte bulunduğu süre boyunca rolünün altından başarıyla kalkmış, replik atlamamış, gerektiğinde tam da karakterinden beklendiği şekilde asıl oğlanlardan/asıl kızlardan rol çalmış bir oyuncudur. bu haliyle bakıldığında, kendisinden nefret edenlerin filmdeki kötü adamı yolda çevirip yüzüne tüküren teyzelerden bir farkı bulunmamaktadır.
332 entry daha
hesabın var mı? giriş yap