788 entry daha
  • emmy odullerinde, odul sahibi olan kişilerin bir hışım teşekkür ettiği akademi denen densizlere ayar vermistir 6. sezonun ilk bolumu ile. gercekten eger akademinin jurisindeki insan evlatlar bu bolumu izledilerse "biz ne bok yedik acaba?" diye dusunmuslerdir. bundan adim gibi eminim. muhtemelen "siktirin gidin, bizim odule ihtiyacimiz yok, bize bilen bilir..." mesaji da bundan daha net verilemezdi.

    diger yandan da gerek jenerik olsun, gerek cekimler ve konusu olsun, aslinda tipik bir house md episode'u olmaktan ziyade, daha cok battlestar galactica razor episode tadinda, bir ara gecis bolumuydu aslinda. hatta belki bsg'deki minisode'lar gibi kucuk videolari salsalardi internete yaz sezonu boyunca, belki kirdiklari reyting rekoruu 16.5 milyon kisi ile degil 50 milyon kisi ile bile kirabilirlerdi. o kadar iddialiyim bu konuda. ki ilk soyledigim cumlenin de arkasindayim, ara gecis bolumunu gorduk ve 6. sezon onumuzdeki hafta episode guide'daki 3. bölüm olmasina ragmen ilk bölümü ile tekrar baslayacak.

    bölüm hakkında yorum yapmak ciddi manada zor. fakat trailer'larda gördüğümüz diyalog ve sahnelerin muhtemelen editlenmemiş çekimlerden seçilmiş olmasından dolayı, çeşitli sahnelerde ve diyaloglarda farklılıklar vardı, bazi sahneler yoktu, ki bu iyi bisey. zira trailer'i izleyen herkes house wilson'u aradığında "how many other friends you've got in the asylum?" diyecegini cok net olarak biliyordu. ama demedi... dolayısı ile sevindim. ha bir de 4 sezon dizi cekip, finalini sinema filmi ile yapan cesitli diziler var. ozellikle guzide ulkemde cok izlenmekte bu taktik. belki artik turkiye'nin guzide dizi senaristleri calip cirpmaktan biraz daha zaman bulur da iyi dizi nasil yapilir ve hatta bir dizi sinema filmi ile nasil bitirilir ornek alirlar bazi seyleri...

    gerek diyagları, gerek cekim kalitesi, gerekse icinde secilen muzikler ile altinci ve muhtemelen son sezonuna cok iyi bir giris yapmistir house ve evet muhtemelen three stories ve house's head'in puanını (ikisi de 9,7) zorlayacaktır bu bolum; çoğu kişi tarafından en iyi bolumler siralamasi degisecektir falan. su dakikadan sonra tahminimce 24 hafta sonra eger ki hala son sezonuysa battlestar galactica gibi iyi bir final ile bitmesini temenni ediyor ve gerekli yorumlari o zaman yapacagim icin burada bitiriyorum.

    not : zerre spoiler vermedigimi farkettiniz mi ? hem de benim ?

    edit : 9,7'lik notlar tv.com sitesi uzerinden referans alinmistir. 8. sezon anlasmasi da yapilmis bu arada. son sezon degilmis.
3600 entry daha
hesabın var mı? giriş yap