4 entry daha
  • polonya'nın seyirci ve dolayısıyla hakem avantajına sahip olmasına, litvanya ve bulgaristan maçlarındaki performanslarına rağmen türkiye'nin favori olduğu maç.

    polonya'nın iki maçını da izledim. ayrıca, geçen ay ingiltere'de yapılan game on turnuvasında da bizimle yaptıkları maçı da izlemiştim. (bkz: 16 ağustos 2009 türkiye polonya basketbol maçı)

    polonya'nın beyni, amerikalı gardları david kyle logan. ayrıca, takımın en vurucu oyuncusu pf maciej lampe, 2.11'lik boyuyla içerden dışardan rahat sayı bulabiliyor. bir de orlandolu marcin gortat var. ancak bu oyuncular bir hidayet türkoğlu, bir ersan ilyasova değiller. sadece logan'ı durdurabilirsek, bu iki uzun oyuncuyu besleyecek başka biri olmadığı için polonya çok fazla direnemeyecektir. ama durduramazsak, veya bugüne kadar yaptıklarının aksine, logan'ın en ön planda olmadığı bir oyun oynarlarsa işler değişebilir. arkalarında da ciddi bir seyirci desteği var çünkü.

    milliler, geçen ay yapılan maçta, takım olarak çok gevşek oynamıştı. polonya'da yine david kyle logan ve maciej lampe en etkili isimlerdi. son çeyreğe kadar hep geriden takip ettik ancak maçın kopmasına müsaade etmedik. maçın son çeyreğinde ise birazcık gaza basmamızla birlikte, polonya'yı 7 sayıda tutarak maçı 66-58 almıştık.

    sonuç olarak, ev sahibi ve gruptaki diğer iki galibiyetli takımla oynayacağız. ilk iki maçımızdan zor olacağı kesin. ömer aşık - oğuz savaş ve kerem tunçeri - ender arslan ikilileri bu maçta kilit oyuncularımız olacaklar. ersan ilyasova ve hidayet türkoğlu'nun da ilk iki günde göstermiş oldukları performanslarını tekrar ettirmeleri halinde yine çok güzel bir oyun izleriz. bugün takımda gördüğümüz takım oyununu ve maç disiplinini bu maçta da gösterebilirsek kazanmamız şaşırtıcı olmayacaktır.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap