5 entry daha
  • antikapitalist blok da, yaşamak için satabileceği emek gücü dışında hiçbir şeyi olmayan herkesi, bu toplantıya karşı direnişe çağırıyor. şöyle ki:

    "imf’ ye karşı sokağa çık

    tarih 6 ekim’ i gösterdiğinde imf ve dünya bankası istanbul’ da toplanacak. 185 ülkeden merkez bankası başkanları, maliye bakanları, finans şirketlerinin temsilcileri ile beraber 13 bin kişi krize karşı çözüm diyerek faturayı yoksullara ödetmek için bir araya gelecek.

    imf ve dünya bankası tüm dünyada gittiği her yere yeni liberal politikaları götürüyor. güney kore, endonezya, afrika ve imf’ nin elinin değdiği diğer ülkelerin her birinde açlık, yoksulluk, borç batağı, işsizlik ve daha fazlası var. eğitimi ve sağlığı paralı hale getirdiler. paran yoksa “okuma”, hastaysan “öl” dediler. sosyal hakları özelleştirmeleri dayatarak yok ettiler. çalışanların ücretlerini düşürdüler. işçilerin, öğrencilerin, emekçilerin haklarını ellerinden aldılar.

    ama her yerde kazanamadılar. direnişlerle, isyanlarla karşılandılar. 2000’ de prag’ da günlerce protesto edildiler. küreselleşme karşıtları toplantı yapılan binaları sardı. paranın patronlarına karşı sokağa çıktılar. grevler yaptılar. venezüella, güney kore, bolivya’ da büyük isyanlar yaşandı. kaçmak zorunda kaldılar.
    şimdi türkiye’ ye geliyorlar.

    imf ve dünya bankası’ nın 13 bin kişilik heyetinin kalacağı otellerin şimdiden dolmuş olması krizde sevindirici bir habermiş gibi gösteriliyor. oysa yapılan organizasyonun parası emekçilerin cebinden çıkan vergilerle ödenecek.

    bu dünya satılık değildir.

    hayatlarımızı imf ve dünya bankası kurulları belirleyemez.

    kan emicilerin kârları değil, 6 milyar insanın yaşamı önemlidir.

    kapitalizmin efendilerine dur demek için dünyanın gerçek sahipleri;

    işçiler, öğrenciler, emekçiler, kadınlar, yoksullar, sendikalar, emekten yana olan tüm güçler “imf ve dünya bankası” na karşı antikapitalist harekette birleşelim.

    onları istanbul’da görmek istemeyen herkes,

    harekete geçelim. kazanmak mümkün!

    6 milyarın sesini ve taleplerini yükseltelim.

    6-7 ekim’de sokaklarda sermayenin değil, emeğin rüzgarını estirelim.

    antikapitalist blok, kâr değil insan diyen herkesi büyük bir karşı koyuş gerçekleştirmeye çağırıyor.

    antikapitalist günler başlıyor!"

    http://www.antikapitalistblok.org/…a-fonu&itemid=34
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap