21521 entry daha
  • abd'nin cepheye yolladığı ilk "efsanevi" m1 abrams tankı rusya tarafından daha tespit edilir edilmez avdeevka'nın batısında yok edildi. birkaç gün önce cephede ilk defa görülen m1150 tankı ile aynı kaderi paylaştı.

    siz baştan aşağı ortadoğu çöllerine "demokrasi getirmek" için tasarladığınız ağır, hantal, yüksek, 4 mürettebatlı, manuel mermi doldurmalı bir ana muharebe tankını fabların, havan toplarının, ve intihar dronlarının havai fişek gösterisi yaptığı çamurlu rus topraklarına sürerseniz bu tanklar mürettebatı için tabut olmaktan öteye geçemezler. bilen bilir abramsların en büyük avantajı kenarlarındaki ağırlığına ağırlık katan özel alaşımlı zırh ve sahip olduğu jet motoru sayesinde yüksek hızlara çıkabilmesidir. aslında bağdat sokaklarında rpg'li ıraklılara karşı gayet işlevsel.

    ancak doğu avrupa'da işler değişiyor; abramsların en zayıf noktaları arka bölümü ve tepeleridir, sebebini bilmediğim bir şekilde abd ukrayna'ya gönderdiği tankların tepelerine tıpkı rusların yaptığı gibi reactive armour isimli patlayıcı zırh koruyucularından koymamış, fotoğrafta açıkça görülüyor. ayrıca israil'e gönderilen abramsların tamamı sepv3 paketli yani aktif koruma teknolojisine sahip iken ukrayna'ya gönderilen tanklarda ap teknolojisi yok. bu da demek oluyor ki abd bu tankları close combat ve mekanize piyade görevlerinde değil de sadece hava destekli taarruz operasyonlarında kullanmak istiyor.

    peki öyleyse hava üstünlüğünün rusya'da olduğu, kornetlerin fabların havada uçuştuğu, aktif korumalı otomatik mermi doldurmalı t-90'ların cirit attığı avdeeka bölgesinde bu çıplak m1 abrams tankının işi ne? işte bunun cevabını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz sanırım. galiba zelensky rejiminin elinde fazladan personel var da deney yapıyor anasını satayım. leopard 2 için aynı şeyi söyleyemem ama abrams tankı ukrayna militanları için adeta demirden bir tabut.
1049 entry daha
hesabın var mı? giriş yap