5729 entry daha
  • --- genel spoiler ---

    ufaktan ufaktan cevaplar almaya başladık. öncelikle adadaki 4 parmaklı heykelin ne olduğunu öğrendik (bkz: #15641386). böylece adanın mısır ile olan alakası kısmen de olsa kanıtlandı gibi. mısırlıların atlantis'ten göç edenlerce kurulduğu iddiaları var senelerdir. bunlardan yola çıkarak kendi teorimi ortaya atıyorum..

    ada, efsanevi atlantis uygarlığının bir bağlantısı. kıtanın bir parçası. atlantis'in batmayan tek parçası hatta. adanın amacı atlantis'e birşey olursa gidip saklanılacak güvenli bir nokta olarak düşünüldü. black smoke da adada kalanları korumak için yaratıldı. atlantis uygarlığı yok olduktan sonra sağ kalanlar adaya gelip orda yaşamaya başladılar ama daha sonra bazı kavimler adadan çıkıp kendilerini tunus'ta buldular. buradan da nil nehri kıyılarına kadar gidip mısır uygarlığını kurmaya başladılar. bu olay ayrıca piramitlerin nasıl yapıldığını da açıklıyor.

    neyse efendim, adada kalanlar çoook uzun süre barış içersinde yaşadılar. ama sürekli kayıplar verdiler, daha fazla insan adadan ayrılmaya başladı. çark sürekli kullanıldı, ada hep yer değiştir. bir keresinde meksika yakınlarına geldi. adadan kayıklarla ayrılanlar meksikaya yerleşip orda bir uygarlık kurmaya başladılar. evet aztekler mayalar falan. ada çok fazla yer değiştirdikçe bazı enteresan olaylar yaşanmaya başlandı. yani plak takıldı. bu yüzden adanın lideri jacob bu durumu düzeltmek için kendisini feda etti. adayı bir raya oturttu ama kendisi maddesel varlığını kaybetti. jacob richard alpert'i lider olarak belirledi. hangi zamanda olduklarını bilmedikleri için richard'ı adanın dışarısına yolladı (çarkı kullanmadan) ve çarkın üzerini kapattırdı. bundan sonra kimse çarkı çevirmeyecekti. richard adanın yerlisi (yani atlantis'in öz evladı) olduğu için adaya giriş çıkışlardan etkilenmiyordu. richard dış dünyayı gördü ve adaya geri geldi. gördüklerini paylaştı. 1900 lü yılların ilk yarısının ortalarındaydılar.

    jacob richard'a başka bir görev verdi. dış dünyaya gidip kendi ırklarına yakın zekası olan, nitelikli insanları toplayıp adaya getirecekti. richard bunu yaptı. eloise hawking, charles widmore gibi insanlar adaya getirildi. gerisini biliyorsunuz zaten.

    evet bence böyle adanın geçmişi. cidden böyle çıkarsa ne gülerim ha tamamen götümden uydurdum bunları, hiçbir dayanağım yok.

    --- genel spoiler ---
8874 entry daha
hesabın var mı? giriş yap