5 entry daha
  • obsesyonun popüler kültür içinde yarattığı psikolojisi ambale olmuş bir mahlükattır fanboy. çoğunlukla bilgisayar oyunlarının konsolların fanboyları bulunuyor ancak hemen her konuda fanboy olan insanlar bulunuyor. bilgisayar oyunlarının gerçeklik üzerinden insana yaşattığı deneyim, fanboy'un gerçek hayatında yaşayamadığı deneyimlerle birleştirildiğinde ortaya bu obsesyonun nedeni çıkabiliyor; öz güvensizlik, iradesizlik.

    fanboy, sevdiği şeye en küçük bir laf edilmesine tahammülsüz insandır. eleştiriye çektiği sınırlar berlin duvarından daha genişçedir. birilerinin bir şeyi beğenme kriterini kendisi belirler. çoğu cümlelerini ''anlayamıyorum'' diyerek bitirir. ''böyle bir x'in şöyle şöyle özellikleri varken neden hala insanlar y ile ilgilenir, x ile kıyaslar, anlayamıyorummhh''.

    anlamaz da zaten. çünkü hisleri akıl melekesinden geçmiyor. libido gibi bir mekanizmayla, dürtüyle beğeniyorlar. anlamak, fanboy'un meziyetlerinden değildir. birilerinin bir şeyi beğenmesi hususunda fanboy'un ettiği kelamların hepsi ''anlayamıyorum'' ile biter. sürekli anlayamıyorum, anlamadım türü şeyler söyleyen birine rastlarsanız büyük bir ihtimalle bu kişi fanboy'dur ve kendi anlama çerçevesi beğenilerinden ve onayladıklarından geçiyordur.

    ancak fanboy'lar küçümsenecek tipler değillerdir ve sadece sivilceli tiplerden mütevellit değillerdir.

    bunların en tehlikelileri, düşünce fanboylarıdır. bir düşünceye öküzmüşcesine, körlükten daha karanlık bir körlükle bağlı olanlar, o düşünceye en ufak bir kötü laf edenin gidip kafasını koparacak kadar zihinsel aktiviteden yoksun insanlar da aslında fanboydurlar. ancak biz bu insanlara ''fanboy'' değil, faşist diyoruz. aslında üç kuruşluk bir konsol için bile, o konsolu beğenmeyen kim varsa hiç üşenmeyip yetmiş ton yazı yazabilen, hakaret edebilen, konsolu sevmeyenleri istediği her türlü şeyle bir tutabilen insan, tahammülsüzlüğün en nadide örneklerinden biridir aslında. örneğin god of war 3 çıktığında seyreyleyin ortalığı. biri de çıkıp ''ya bu kratos çok abartılı bir karakter yapay zeka da o kadar iyi değil'' falan deyiversin bir. fanboylardan örülü bir duvar o insanın karşısına dikilecektir. ''farklı olmak için '' bu eleştiriyi yaptığı derhal tespit edilecek, eğer ki fanboy göt olmuşsa da ''beni yanlış anladın dostum aslında sen malsın'' türü bir cevapla olay geçiştirilecektir. bir şeyi insan istediği gibi yorumlar istediği gibi düşünür. god of war 3, 20 sene sonra üretilecek oyunların yanında nedir sormak isterim. bir oyun çıktığı vakit ''bu iş bitti!!!! play station hepsinin amına kodu!!!! '' diyen biri çıkarsa, işte o fanboydur. sonuçta bu konsol olur, turp olur, narenciye olur, anasının nikahı olur. her hangi bir konuda obsesif biçimde fikrini dile getiren, aksini asla düşünmek bile istemeyen, daha doğrusu düşünme eyleminin alerji yaptığı, öz güven yoksunu, mastürbatif bir insan evladıdır fanboy.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap