• kalemin arzu nesnesi haline getirilmesidir.. değildir aslında tanım olsun diye yazdım bunu.. ahahaha..

    özellikle yazıp çizmenin temelini oluşturduğu ya da idealize edildiği bir mesleğiniz varsa, sizinle beraber meslektaşlarınızın pek çoğunda görülme ihtimali olan fetiştir.. (bkz: mimarlık)

    kalem; bir kimlik bildirgeci gibi alınır örneğin.. kullandığınız kalemin sizin hakkınızda fikir verdiği düşünülür.. kalem markalarının pek çoğu kalem fetişisti tarafından bilinir zaten ve hepsinin kullanıcısıyla ilgili de bi şekilde yargısı vardır.. bir kalem fetişisti olarak; mont blanc sevmem örneğin.. çirkin bulurum o kalemi.. kullanan birini gördüğümde, adım atmadan önce bi dururum.. karşımda takıntılı ve garantici biri vardır bence çünkü.. ayrıca bu takıntılı ve garantici insan, bu çirkin kaleme kucak dolusu para vermekten de çekinmemiş birisidir.. bizim yıldızımız barışmayacaktır o insanla kesin..

    kalem fetişi, kaleminizi kalem gibi kullanmanızı da engeller bi taraftan.. mesela, herkes kalemini cebine hoop diye koyarken ya da çantasına atıverirken siz atamazsınız.. sizin kaleminizin muhtemelen bi muhafazası vardır.. yoksa bile çantada özel bi yeri vardır.. arada bir çantayı aralayıp, kaleminizin orada olduğundan emin olursunuz..

    normal insanlar, biri kalemini ödünç alınca o insanın çevresinde kalemlerini kollayarak gezmezler ama kalem fetişleri hiç istemeyerek ödünç verdikleri kalemlerini gözleriyle kollarlar sürekli.. içleri gider kalemlerini başka biri tutarken..

    başka birinin kendi kalemine yaptığı kötü muamele de kalem fetişistini ilgilendirir.. çay içmek için gittiğim evlerde masada duran, içinde mürekkebi donmuş dolma kalemleri hayata döndürmeye çalışırken ev sahibini kendimden nefret ettirmişliğim çoktur örneğin.. çay içmeye gelmişsin, içine bikaç damla sirke damlatılmış ılık su istiyosun, hoş olmuyo tabi..

    kalem fetişini tetikleyen kalem, tasarlanmış, iyi bi markanın ürettiği ya da özel bi kalem olmak zorunda da değildir.. örneğin; 4b bi çizim kalemi (bildiğin kurşun kalemin yumuşak uçlusu) eskiz yaparken verdiği hazdan dolayı, en popüler kaleminiz olabilir.. ona dokunmaya kalkana küçük çaplı bi nefret geliştirmenizi sağlayabilir..

    ayrıca cinsellikle de bi ilgisi yoktur ne yazık ki.. en fazla karşınızdakinin kalemine karşı biraz daha özenli davranırsınız..
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap