8 entry daha
  • film kendi içinde işçi-işveren tezatının yanısıra angie'nin kadın olmasıyla beraber kadın-erkek tezatı ile ilgili de çok şey anlatıyor.

    --- spoiler ---

    bir kadının (yanındaki mansiyon ev arkadaşını saymazsak) işçi sınıfında varolabilmek için, kendisine saygı duymalarını sağlamak için yaptıklarına bakarsak...örneğin deri pantalon, motor, küfürler, azdığı zaman yakışıklı işçileri eve çağırması...ama bir yandan da bu kadın her şeyi oğlu için yapıyor, babasından azar işitiyor, kendini ailesine kabul ettirmeye çok önem veriyor.

    bu filmle ilgili yorum yapanların aksine filmin sonu beni pek etkilemedi, angie ne yapması gerekiyorsa onu yaptı, çünkü artık değişmişti, geri dönüşü yoktu, şimdiye kadar hep bu son diye kendini kandırmıştı, eminim ki borcunu ödedikten sonra da devam edecek çünkü her zaman onu bu yola iten bir şey çıkacak.

    beni asıl etkileyen işçi kampı boşaltılsın diye ordaki kaçak işçileri ihbar ettiğinde, daha önce ilgilendiği iranlı ailenin çocuklarını görünce onları uyarmaya çalışması oldu, aynı durumdaki kişinin adı angie değil de david olsaydı farklı olurdu.

    --- spoiler ---
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap