2 entry daha
  • üniversitelerdeki akademik kadroların, araştırma görevlisine denk gelen iki kadrosundan biri. diğeri 33 a'dır efendim ama uzun zamandır 33 a yerine 50 d kadrosuyla araştırma görevlisi olunmaktadır.
    bu kadronun giriş şartlarında 30'undan gün almamış olmak, başvurduğunuz üniversitede lisansüstü eğitime devam etmek alesten en az 70 almış olmak gibi maddeler vardır. tehlikeli bir kadrodur, yüksek lisansınız bittiğinde ya da diyelim ki şanslısınız hemen doktoraya başladınız, bu sefer de doktoranız bittiğinde kadronuz düşecektir. peki 33 a kadrosunda böyle midir? kesinlikle hayır. çok yakın geçmişte 50 d kadrosunda olan genç akademisyenler doktoraları bitmek üzereyken 33 a kadrosuna atanırlardı, yani yardımcı doçent kadrosu açılana dek araştırma görevlisi olarak işlerine devam ederlerdi. ne yazık ki günümüzde bu seçenek de kaldırılmış bulunmakla beraber resmi gazetede temmuz ayında 50 d kadrosunda araştırma görevlisi olarak çalışan genç akademisyenlerin lisansüstü eğitimleri bittiği anda kadrolarının düşeceği ve belirlenmiş olan atama kriterlerine göre ales, kpds, not ortalamaları vs gibi zart zurtlarla yine yeni yeniden atanmak için başvurmaları gerektiği içeriğiyle bir kanun değişikliği yayınlandı.
    bir sürü neden geliyor insanın aklına ama araştırma görevlisini (ancak böyle akademisyen olunuyor direk profesör olmak diye bir seçenek yok sanırım henüz) yer işgal eden varlıklar olarak algılayan zihniyeti esefle kınamaktan başka bir şey gelmiyor elden.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap