6 entry daha
  • quantum of solace ile yıkılan hayallerimizi canlandıran ajanlı, janjanlı film.
    ridley scott ın orta doguya aşkını bilmeyen kalmadı. kingdom of heaven dan sonra bu filminde de iyilik yap iyilik bul kavramının orta dogu da hala çok geçerli ve yasayan bir kavram oldugunu tekrar vurguluyor. ve hatta 12.yy dan beri avrupa nın ve şimdi abd nin orta dogu ya ve o insanlara bakısının hic degismedigini; sadece farklı yöntemlerle ve ama hep yalanlarla işlerini yürütmeye calıstıklarını vurgulamaya da devam ediyor. oradaki selahattin eyyubi karakteri ile buradaki hani karakterlerinin istedikleri de hep aynı. yalansız iliskiler.
    bu tür filmlerde bana göre en sıkıcı seydir ottan boktan uzun uzun tutulmus siyasi mesaj verme sorunsalı. film bana göre buna hiç girmemiş. filmde gecen ufak tefek politik atısma diyalogları, ajan olmasanız da her orta dogulu ile yasayabileceginiz olagan diyaloglar. ki abd nin o politikalarına karsı cıkmak icin orta dogulu olmaya da pek gerek yok ya neyse.
    r. scott bunun yerine bana göre daha dahice bir yol bulmuş. russell crowe a 27 kilo aldırmıs bir de bluetooth kulaklık hediye etmiş. alın size orta dogu yu arka bahcesi gören abd. ve o duyguyu verebildigine göre en azından benim icin russell in her filminde kırmadan dökmeden de taş gibi oyuncu oldugunu görebiliyoruz. gerci the insider ı izleyenler icin gereksiz bile bu. hem her filmde niye kırıp döksün? tom cruise her filminde kosuyor da noluyo*. gerci ben onu da öyle kabul ettim sevdim ayrı konu.
    neyse işte uzun lafın kısası caprio iyi, russell iyi, diğer karakterler de iyi e bence film de gayet iyi.
    ridley scott icin aslında daha cok sey söylenir bu filmin görüntüleri, atmosferi icin ama bana göre söylenmis. ahan da budur. (bkz: ridley scott/@icy)
    ve ve ve hani karakteri. mark strong için baslık acmak farz oldu.
    insallah, my dear
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap