308 entry daha
  • akp iktidarının ve malum şahsın imf'yi halka neden bir öcü gibi göstermeye çalıştığını aktarmaya çalışayım. imf, yani uluslararası para fonu dünya devletlerinin kurduğu birleşmiş milletler benzeri bir yardım kuruluşudur. ekonomik sorunlar yaşayan ülkelere oldukça düşük faizli kredi verir. elbette düşük faizli doları verirken de bazı kurallar getirir. imf verdiği kredinin doğru yerlerde kullanılmasını ister. yolsuzluğa asla izin vermez, para kaptırmaz, 1 sentin dahi izini sürer. ekonomi yönetiminin şeffaf olmasını, seçimlerin şaibesiz yapılmasını, demokrasinin yüceltilmesini, merkez bankasının bağımsız olmasını ister. 1 birime yapılacak ihaleyi 5 birime yandaşa peşkeş çeken hırsız akp rejimi için imf elbette tukaka olacak. bu hırsızlar elbette imf'ye borç bittiğinde davullu zurnalı kutlama yapacaklar. artık rahat rahat ülkeyi talan edebilirsiniz değil mi allahsız kitapsız hırsızlar?

    20 yılda 84 milyon vatandaşın yaklaşık 1 trilyon dolarını çalıp yurtdışına kaçıran hırsız akp rejimi, imf gölgesinde 1 cent bile çalamayacağını çok iyi biliyor. bu yüzden 20 yıldır her fırsatta "imf kötü, imf şöyle, allah bizi imf'e muhtaç etmesin, imf dış güçtür, imf'ye borç verdik" diye diye beyin yıkıyorlar. aslında bu "imf varken çalamıyoz aga" demenin akpcesi. rahat rahat çalabilmek için imf'ye borcu bitirdiler. bunlar öyle fenomen bir kitle.

    bugün ekonomik krizin ve %210 yıllık enflasyonun, %250 devalüasyonun pençesinde ezilen türkiye olarak sırf akplilerin rahat hırsızlık yapabilmesi için dünyada en yüksek faizle borçlanan ülkeyiz. resmen rahat çalabilmek için tefeciden yüksek faizle borç alarak sadece günü kurtarmaya çalışıyorlar. öyle yüksek faizle borçlanıyorlar ki seçimi kazansalar da bittik, kazanmasalar da.. sadece kur korumalı mevduat sahiplerine 120milyar lira basıp vermişler. bir grup zengine faiz ödemek için emekçi ve gariban halkın sırtına 120milyar liralık yük yüklemiş vicdansızlar. bir kilo peynir elbette 250tl olur. bir tane ekmek tabii ki 5tl olur. buna ne zaman dur diyeceksiniz ahmak akpliler? bunların gerçek yüzünü ne zaman göreceksiniz kardeşim? bunların birer hırsız olduğunu ve dış devletlerle birlikte ülkeyi yağmaladıklarını, işleri bitince kaçıp gideceklerini ne zaman göreceksiniz lan beyinsizler? bitirdiniz ülkeyi. sizin allah belanızı versin. geçmişimizi geleceğimizi herşeyimizi mahvettiniz. bir hırsız yüzünden bütün geleceğimiz ipotek altına alındı.

    2002 yılında imf standartlarında bir türkiye'yi, yani düşük faizle borç verilebilir şeffaf bir türkiye'yi devralan akp suç rejimi, bugün imf ile çok istese de görüşemez bile, adamlar randevu bile vermezler. ülke olarak o kategoriden çıkalı çok oldu. bugün adamların hiç bir standartına uymuyoruz. imf'ye "gelin bi görüşelim" desek "önce tepenizdeki adamı değiştirin, merkez bankasına bağımsızlık statüsü verin, iktidardaki hırsız yiyicileri ve hırsız tarikatleri hazinenin başından bi uzaklaştırın, medyayı iktidar borazanı olmaktan çıkartın, yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığını tekrar inşaa edin, tüm iktidar sahipleri yurtiçi yurtdışı malvarlıklarınızı açıklayın" vsvs... diyecekler. imf'den düşük faizle borç alabilmek için bu iktidarın ve devletteki hemen hemen tüm bürokratların yargılanıp içeri atılması gerekiyor. ardından temiz bir iktidar bulacağız ki bize düşük faizli kredi versinler.

    20 yılda ülkenin geldiği şu hazin tabloya bakınız. hırsız bir rejim çıktı koca memleketi 20 yılda ne hale getirdi. düşük faizle imf'den borç almak varken, dehşet yüksek faizle tefecilerden borç alıyor, geleceğimizi yok ediyoruz.

    bunun tek sorumlusu akp'ye oy veren akp seçmenidir. bu ülkeyi bu hale siz getirdiniz. bunlar hırsız ve "biz zaten hırsızız, çalıp kaçacağız, 20 yıldır bu aptallar bize oy veriyor" diyorlar. bunlara oy veren sizsiniz siz. 20 yıl bunları başımızda siz tuttunuz. şimdi ahmaklığınızın bedelini uzun yıllar sefalet içinde sürünürek ödeyeceksiniz.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap