10 entry daha
  • (hukuk) bu doktrinlerdeki görüşlerin daha bir kere bir konu üzerinde fikir birliğine vardıkları görülmemiştir. her konuda kurala ille bir istisna vardır, bu istisnalar üzerinde de farklı görüşler vardır. bir de sürekli birbirlerine laf sokarlar. şu konuda şu şu fikirler vardır, bizce şu görüşü kabul etmek mümkün değildir çünkü durum şöyle şöyledir. zaten diğer görüş kabul edenlerin şu şu konuyu izah etmekte güçlük çektiği görülmektedir, o yüzden bizce şu görüş daha isabetlidir.

    velhasıl kelam, hocalar çok sever doktrinde atışmayı. biz de zavallı öğrenciler olarak ders kitaplarında sayfalarca bunları okur, anlamlandırmaya çalışırız. bana kalırsa eğlenceli bir şey, koca koca hocaların atıştığını görmek. özellikle aynı derste iki farklı yazarın kitabını okuyorsanız bunu daha belirgin şekilde görürsünüz.

    neyse kural olarak eğlenceli demiştim, istisnasını da belirteyim de ortam yaratayım: sınavlara çalışırken, zaten yüzlerce sayfa okumuş olan bünye artık patlama noktasına geldiği bir anda "hay sizin doktrininize deee.. görüşünüze deee.." diye saymaya başlayabilir. dediğim gibi bunun dışında okuması eğlencelidir.

    yok böyle bir şey editi: kime hava atıyon kardeşim. hiçbir hukuk öğrencisi gerizekalı değilse oturup yüzlerce sayfa boyunca doktrin tartışması okumaz. yoktur onlar zaten o kadar. var da o kadar değil. olanı da cayır cayır atlayarak tarihin derinliklerine göndermek feci şekilde caizdir. birbirine laf yetiştiren hocalar dışında kimse okumaz bu doktrin görüşlerini. ben okuyorum bizim kitaplarımız 5000 sayfa diye gezeni görürseniz de o yolun başındadır daha. olmamıştır, geçin gidin.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap