7 entry daha
  • gavurun bioscience dediği bölümün türkiye şubesidir.

    fakat ülkemiz bilim (!) insanları ''bunlar da kendini genetik mühendisi sanıyor vay efendim doktor sanıyor'' diye dombililik yapar.

    işin aslı şudur:
    ctf bünyesinde olan bu bölüm ilk 2 yıl temel tıp bilimleri derslerininin hepsini ctf gibi kallavi bir okulda, okulu bitirdikleri takdirde tüm ülkenin ‘’aa o okuldan kaliteli doktor çıkar’’ dediği doktorlarla birlikte -sözlüleri dahil olmak üzere- anatomi, fizyoloji, biyokimya, histoloji, patoloji gibi derslerin hepsini insan üstü bir gayretle aynı hocalardan aynı süre zarfında alır. oldunuz mu temel tıp bilimlerinde, bir ilacın metabolize oluş hızında, temporal arterinin yeri hakkında bilgili bir kişi? bence oldunuz.

    durun daha bitmedi...buraya kadar delirmeyen bünyeler 3. sınıfa başlama hakkı kazanır. bu süreden sonra kendilerine genetiğin temel prensipleri, moleküler genetik, sitogenetik, sito ve moleküler biyoloji ve insan genetiği konusunda iyice eğitilirek pembeleşinceye kadar kavrulur. bu arada tıbbi biyolojik bilimler haricinde ülkede başka hiç bir okulun müfredatında temel tıp bilimleri ile genetik bilimler aynı anda verilmemekte ve kendini genetisyen sanan bünyeler sadece maya ve bitki genetiği hakkında fikir sahibi olabilmektedir. şanslı olanlar latince ''ars longa vita breves'' kadar latince kelime dağarcığı geliştirebilmektedir. oysa tıbbi biyolojik bilimler mezunu insanlar kalın kalın anatomi atlasları bitirerek bir kaç adım öne geçmişlerdir, habersiz. fakat bu sonucu etkilemez. tıbbi biyolojik bilimler bölümü ögrencilerinden şanslı olanlar okulu bitiriken diğerleri kaçacak delikler, bölüm değiştirmeler, ailevi problemler yaşarlar.

    bitti mi? hayır! tüm bunların üzerine bir de ülkemizde bilime verilen değer adlı tamamen başka bir entrynin konusu olabilecek hatta üzerine kitaplar yazılabilecek bir sorunla yüzleşilir. genetik tanı merkezlerinde 3 kuruşa çalışan teknikerleri gördükçe, sırf yakalık yaparak not ortalaması kasan sınıf arkadaşlarını gördükçe ya da sadece baba parasıyla yurtdışı üniveristelere giden arkadaşlarını gördükçe gülmektedir bu bölüm mezunlarının bir kısmı.

    (bkz: ben)
hesabın var mı? giriş yap