15 entry daha
  • yayınlanmasının üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen değerini kaybetmeyen olan antoloji seri.
    spoiler olur mu bilemem ama bu dizide hoşuma en çok giden şey; başrolde hikayesi anlatılan kişinin bölüm sonunda genellikle trajik bir sonla karşılaşıyor olması. mutlu son neredeyse yok gibi.

    bu dizide evliliklerin işleniş tarzı da seyir açısından oldukça keyiflidir. alfred hitchcock'un gerilim sevdasından olsa gerek, bir bölümün odağında evli bir çift var ise eşlerden biri diğerini muhakkak öldürmeye çalışmakta ve genellikle de başarılı olmaktadır fakat ne var ki yaptığı hiçbir zaman yanına kalmamaktadır. evlilik temalı bölümler dizinin genelinde yoğun olsa da asla sıkmıyor veya hikaye açısından asla klişeye düşmüyorlar.

    dizinin tek kusuru alfred hitchcock'un dizinin sunumunu yaparken neredeyse son nefesini verecek gibi konuşmasıdır. izlerken insanın nefesi kesiliyor.
    bir de bölümlerin sonunda bahsi geçen sponsor reklamları da keşke diziyle beraber yayınlanıyor olsaydı, aradan geçen 70 yılda o dönemin reklamları da dizi kadar ilgi çekici olurdu. dönemin oyuncularını seyretmek ve göze çarpanların akıbetlerini imdb, google vs. üzerinden araştırmak da keyifli bir aktivite oluyor.
    ha bu arada alfred hitchcock bazı bölümlerde kızını* oynatmıştır ki kızının oyunculuğu da aksanı da oldukça sempatiktir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap