3 entry daha
  • çok tuhaf soruşturma.

    elde ne var? geçmişte devlete sirayet etmiş/etmeye çalışmış, çetecilikleri maruf hattâ hükümlü, bal gibi türiye'deki gladyo'nun deşifre olmuş adamı mahiyetinde 2-3 susurluk artığı... başka? 20 küsur el bombası.. daha? "ne şeriat ne darbe?" diye bağıran aydınlar, gazeteciler.

    peki ordu göreve çığırtkanı darbe tellalı provokatörler? maalesef yoklar! "hep beraber darbeyi şöyle yapacaktık, 1 şişe viskiyi çekipböyle kararlar aldık" diye sayfa sayfa günlük tutup sözümona soruşturmayı başlatan/ne tarafın terpitçisi oldukları belli olmasa da tertipçiliği vesikalı bazı generaller? mevcut değil..

    ne gizli eylem krokisi (!) ne soruşturma detayı yardıran kimlerden istihbarat aldığı belli soruşturmanın "sivil" görevlisi gazeteciler? hoşşt, onlar mesleklerini icra edip halkı bilgilendiriyorlar!

    1 yıl önce içeri gayet sağlıklı ve tedirgin girip ölüm döşeğinde bitkin çıkan bağ - kur borcunu ödeyemediğinden ilaç alamayan ve muhtemelen halen neyle suçlandığını bilemeyen zavallı bir adamcağız? elbette bu kafkaesk eserde o da burada... tayyip erdoğan'ın danışmanı ve özel kalem müdürü iken baş tacı olup lider sultasına baş kaldırınca afaroz edilip şimdi de çeteci/terörist ilan edilen eski milletvekili acar bir cerrrah? aranıyor..

    "darbeyi önledik, terör örgütü çökerttik" diye eziyetli, uzun, hukuk dışı izansız aramalar, tutuklamalar, 1 rivayete göre telefonu dinlenen 2 milyon yurttaş; lebbeyk onlar da mevcut..

    netice; o 3- 5 gladyocu bozuntusu bu traji komik süreç sonucu durumun irrasyonalitesine binaen"aklanacak", namuslu pek çok aydın ise öbür cenahın "hukukça" aklanacaklarıyla diyalektik bi süreçte duyarlı kitleler gözünde fiilen kirlenecek, yıpranacak, hevesleri itibarları kırılmış olacak, gem azıya alınırsa birilerinin tepesi atıp yabancı güdümünde sahiden bir müdahale söz konusu olacak, her halükarda uzun bir korku tünelinde milletçek kaygılardan kaygılara koşulacak, sinilecek tırsılacak; böylelikle bazı efendiler (görene küresel yarını düşünmeyene takunyalı lokal efendiler) güya güç göstermiş, insanları hizaya çekmiş birilerinden rövanş almış olacak...

    yok yok hukukileşiyoruz akp sayesinde..
446 entry daha
hesabın var mı? giriş yap