8 entry daha
  • ortaokuldayım. notların 5 üzerinden verildiği dönem. ertesi gün kimya sınavım var ki karneme 1 olarak yansımasını istemiyorsam, 3 almam gerekiyor sınavdan. o gece hiç uyumadan dua ediyorum: "allahım, kimya'dan 3 alayım, başka bir şey istemiyorum" diye.

    üniversitedeyim. ertesi gün zemin mekaniği finalim var ki okulu uzatmışım zaten zemin mekaniği'nden; tekrar uzatmamak için sınavdan geçmem gerekiyor. o gece hiç uyumadan dua ediyorum: "allahım, zemin mekaniği'nden geçeyim, başka bir şey istemiyorum" diye.

    askerdeyim. teskeremi almama 75 gün var, soğuk bir a.m.m. binasında, kol saatimin kayışına falçata ile 75 yazıyorum; ve sabaha kadar uyumuyorum: "allahım, teskeremi alayım, başka bir şey istemiyorum" diye yalvararak.

    ulan gerizekalı, ulan şapşal, ulan beynini siktiğim... ortaokulu bitiremeyen mi var? kaç kişi zemin mekaniğinden iki yıl okul uzatmış? kaç kişi "şafak doğan güneş" dememiş bugüne kadar? ota boka niye meşgul ediyorsun allah'ı?

    şimdi ise, ben her akşam, yatmadan önce o kimya sınavına geri dönmek için dua ediyorum; ekliyorum da: "allahım" diyorum, "başka bir şey istemiyorum"

    ve hiç değişmiyor sabahlarım.
    yalancı çoban'dan farkım yok allah'ın gözünde.

    artık kabul etmiyor
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap