6 entry daha
  • akıllı olduğunu zannettiğim bir arkadaşım bu işe girmiş. sürekli açık büfe kahvaltı, toplu buluşma, ödül töreni, otellerde kutlamalar yapıyorlar. ne iş yapıyorsun diye sordum:
    - sana ne lazım?
    diye cevap verdi.

    neyse ben cevap vermedim. nerde çalıştığını da açık edeceği günü bekledim. bugün bir başka ödül töreninde birbirlerini alkışlarken arkadaki roll-up'da firma ismini gördüm. hemen web sitelerine baktım ve bingo!

    çok bariz bir saadet zinciri. herbalife çakması. ekipler kurup önce birbirinize, sonra abi kardeş kuzen ve komşulara satarak para kazanıyorsunuz. sonra size bağlı ekipler sattıkça onlardan da komisyon ala ala büyüyor ödüller alıyorsunuz.

    özetle ponzi sistemi ile kurulmuş, rebkli toplantı, yemek, kahvaltı vb ile süslenmiş, takım elbise ile gezen çok başarılı olduğunu sanan, sürekli birbirini öven ve hep piramidin tepesindekine para kazandıran bir dolandırıcılık sistemi olduğu çok belli.

    erken girenler (early adopters) her zaman kârlı çıkar bu işten. onlar ev alır, araba alır, ödül alır, alttakilere de bunu göstererek özendirip yeni keriz bulmaları için gaz verilir.

    akıllı olun. uzak durun.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap