46 entry daha
  • <"hadi ordan ipne" diyerek okumaya ba$layacak ve muhtemelen sonuna kadar da okuyacak sabri gosteremeyecek homofobiklere anlayacaklari dille "azicik beyin sahibi 22 yillik da$ gibi erkegim, $uphen varsa anani veya karde$ini yolla" diyelim ilk satirda>

    bir cinsel tercih, hastalik falan degil. solaklarin "cadi bu!" nidalariyla ate$e atilmadigi bir devirde ya$amadigimizi varsayarak soyluyorum ki cogunlugun yaptigini yapmamak veya benzer ozellikleri gostermemek herhangi bir $ekilde hastalik gostergesi olmayip, ki$i icin e$cinsellik saglik acisindanayni $ekilde kar$i cins ile ya$anan cinsellikten daha tehdit edici degildir.

    yine de e$cinsellik, mevcut normlar i$iginda genele bakildiginda normal olmayan; dogal halinde ise refleksle$tirilmi$ mantiktan ileri gelen, zit olana cekilme icgudusu yerine benzere yonelme ko$ullanmasi ile aciklayabildigim cinsel tercihtir; ha bence ve dunya genelinde daha guzeli kar$i cinsten birisiyle cilvele$mek olsa da; nedir yani erkek adam kadina bakiyor, kendisini tamamlayacak ozelliklere tav olup dunya heteropopulasyonunu sevindirmek yerine, kendisiyle benzer ozelliklere sahip olmasi cok daha olasi bir erkegi tercih ediyor. cogunlukla da i$ ve profesyon cevresinde gorulen bir cinsel tercih olmasindan yola cikarak du$unuyorum ki e$cinsellik hayatini adadigin alanda birlikte adimlar attigin insana yatagini ve vucudunu da acmak boylesi bir durumda. kadin icin de benzer bir $ekilde siklikla erkege atfedilen "ruhsuzluk" ve "duygusuzluk" yerine, hissettiklerini belki de senden once anlayip, daha kolay anla$abildigin insan cinsiyetiyle cinselligini ya$amak bence..

    tarihe bakilacak olursa ozellikle eski yunan da gorulen dionysos muritligi cercevesinde ya$anan orgy ve $arap eglencelerinden unlenmi$ e$cinsellik, veya dunya kulturunde zirvede isim yapmi$ ki$ilere** atfedilen e$cinsellik, i$ arkada$lari ile gecirdikleri uzun saatlerin topluma belli belirsiz bir yanilsamasi olma ihtimali ile birlikte, sakin kafayla du$undugumde cok da yadirgamayabilecegim bir tercih/davrani$. gunumuzde ve cevremizde gorulen akademisyen evliliklerinin o donemde kadinlarin pek cok anlamda metaliktan ileri gidememi$ dunya rolleri nedeniyle boylesi bir yapida kar$imiza cikiyor olabilmesi bile olasi..

    tercih ve isteklerini, serbest du$medeki bir cisme etki eden atmosferik surtunme gibi bir mudehale ve muhalefet ortamina ragmen, ozgurce ya$amayi ve kendilerine dayatilan bir hayati ya$amak yerine zorluklara gogus germe cesareti bulmalari nedeniyle evet ortalama bir heteroseksuelden daha muktedir bile olabilirler e$cinselligini kabullenmi$ ve aciklamaktan cekinmeyen e$cinseller.[farkinda olan ve olmayan tum gizli e$cinselleri paragraf di$inda birakiyorum]. demiyorum ki "biz heteroseksuellere gore daha becerikli, daha cesur ve daha kabiliyetli insanlar, bu nedenle hepimiz e$cinsel olalim"; cinsellikten bagimsiz olarak toplum baskisina gogus germe gucunu kendinde bulan ki$i, yonetilmeye uygun ki$iye gore daha fazla ba$arma araciyla donatilmi$tir; ve evet 21. yuzyilda bile cinsellik, irk ve din gibi konularla birlikte ki$i uzerinde hala en buyuk toplum baskisinin olu$tugu platformlardan birisidir..

    sona yakla$irken, cinselligin ve cinsel tercihin ki$ilerin bulunduklari konumlar uzerinden birbirlerine ustunluk**** saglamaktan uzak, sadece kisacik hayattan az biraz daha zevk alabilmek icin verilmi$ bir hediye oldugu du$uncesinde oldugumu yineliyor; azicik empatinin ve tarafsizligin 6 milyarlik dunyada en nadir bulunan $eyler oldugunun bilincinde, insanlara once kendilerinden sonra da cevresindekilerden korkusuz gunler diliyorum..
1565 entry daha
hesabın var mı? giriş yap