4 entry daha
  • egitim görme, egitim sürecinden geçme anlamlarına gelir. bireyin sırtına içerisinde çeşitli kitapların bulundugu bir çanta alıp, devlet yada özel kurumlar tarafında oluşturulmuş, bir binaya girip, konusunda uzmanlaşmış (!) bir eğitmen tarafından yetiştirilme dönemi içerisinde bulunmak.

    günümüz egitim sisteminde hazır bulunan bilgiyi öğrenci denen ve yukarıda tarifi verilmiş bireylere neredeyse şırınga ile enjekte eder şekilde yüklemek anlamına gelir. araştırma ve geliştirmeyi körelten bu yöntem nedeni ile bireylerin hepsi sabit bir bilgiye sahip olur. kazandıkları ise "herkezin bilmek zorunda oldugu şeyler" adı altında toplanan kuru bilgilerdir.

    bir bina yerine serbest çalışan bir laboratuvarın öğrencilere tahsis edilmesi ve burada çalışma ve araştırmalarının desteklenmesi, 8 yıl buyunca aldıkları depo bilgiden daha yararlı oldugu görüşünde birleşenlerde bulunur.

    ünlem ile birlikte kullanılması durumunda yukarıda vurgulanmaya çalışılan tüm öngörüleri bir çırpıda siip atan bir emir söz konusudur.

    (bkz: oku bakiyim)
    (bkz: egitim sistemi)
328 entry daha
hesabın var mı? giriş yap