55 entry daha
  • hikayesi (bkz: nemesis)'e benzeyen ama diğer yandan da keriz silkeleme kitapları ve uyduruk youtube videolarının vazgeçilmez unsuru olan gök cismi.

    gerçekliği ya da tercümesi tartışmalı kimi sümer metinlerine göre (halen bir çok bilim insanı uydurma olduğunu düşünüyor) yakınlarımızda bizim her zaman göremediğimiz bir gök cismi daha var, belli periyotlarla dünya ile yörüngesi yaklaşıyor ve görünebilir oluyor. buralarda yaşayan tanrılar, çıkan bir nükleer savaş sonrası gezegeni resmen havaya uçuruyorlar. bu tanrılar da aynı zamanda dünya'da olan olaylara arada el atıyorlar, insanların genetiğiyle oynuyorlar. bu gezegenin adı nibiru.

    nibiru ile tamamen alakasız bir ekip çıkıp diyorlar ki "yaklaşık her 26-30 milyon yılda bir dünya'da çok büyük katastrofik olaylar meydana geliyor, sebebi yukarılarda bir yerlerde olabilir mi? sanki bir gök cismi, yörüngesi nedeniyle zaman zaman dünya'nın ve sistemimizin ayarlarını bozup buraya daha çok gök cisminin düşmesine sebep oluyor".

    uranüs'ün yörüngesindeki sapmalardan, uranüs'ün ötesinde kütlesi büyük başka bir cisim olduğu düşünüldü, bu gezegen neptün. aynı sapmalardan ötürü neptün'ün ötesinde de bir gezegen olduğu düşünüldü ve pluto geldi. ama bakıldı ki pluto'nun kütlesi gayet ufak ve bu sapmaya sebep olamaz, acaba oralarda bir yerde buna sebep olan başka bir kütle mi var diye düşünüldü.

    nemesis hipotezi, yukarıdaki bu iki görüş sonrasında ortaya çıktı. ya bizim güneş sistemimiz, diğer bir çok sistem ve en yakınımızdaki sistem olan (bkz: alpha centauri) gibi 2 yıldızlıysa? ve yakınlarımızda bir yerlerde (bkz: kızıl cüce) ya da (bkz: kahverengi cüce) varsa? bu tip gök cisimlerinin tespiti de hayli zor.

    belki de o sümer metinleri uydurmasyon değildir ve nibiru da bir zamanlar gelişmiş bir medeniyete ev sahipliği yapmış bir kırmızı cücedir.

    belki de hepsi yanlıştır.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap