5 entry daha
  • en son bizim mutfaktaki bgp router fib'ine baktigimda ben deyim 200 bin, sen de 250 bin entry vardi. ne olacak bu internetin hali, heryer /24 subnet mask coplugune donmus.

    vejeteryan mutfaklarda pek gerek yok ama mesela multihoming icin, ne bileyim ben firinima hem fiberoptikten hem de uydudan baglanayim ordekler yanmasin diyenler icin kullanisli bir protokol. disari giden trafik icin birden fazla internet baglantisi arasinda load-balancing yapmasi kolay ama disardan gelen trafigin hangi baglantiyi sececegi konusunda uygulanan yontem biraz amelece; yapilan advertisementlarda as path'ini luzumundan fazla sisirip, internete o yolun cok uzun oldugunu soylemekle diger baglantinin secilmesi saglaniyor. kardesim yok mu bir priority bit, dorduncu versiyonunu cikarmissin, cek suna cilayi. metric filan var ama kimse kullanmiyor, anlamadim ki.

    bunlar da avukatlar gibi, bilerek isi karmasiklastiriyorlar baskasi anlamasin diye, sonra para kazaniyorlar bundan. yagmur duasindan para kazanmak icin kuraklik cikariyorlar. dur bakayim boyle bir x-files bolumu vardi. rain king'mis evet. king of rain degil. warlord - lord of war karmasasi bir nevi.

    ulan bir stream of conciuosnessa goz kirpalim dedik, ikinci cumlede biktirdi. kendi bilinc akisindan yorulan insan olur mu? asil bgp tablosundan cep sozlugu olur mu? mesela aciyorsun 198.81.129.0/24, cat neymis ogreniyosun, cia.gov. adresini bulamadin mi, bakiyorsun default gateway'e: al gore. niye sasirdin, internetin emlak krali adam. bu bgp tablolarini da bilerek o sisirtiyor ki http 404'leri ucuza kapatabilsin, sonra dandik bir web sitesi dik arsaya, 5 katina sat. biz de burada cep sozluguyle,eksi sozluguyle uc bes kurusun hesabini yapiyoruz
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap