8 entry daha
  • savunmasındaki şu cümleye hasta olduğum skandaldır:

    "4) bunlar dışında alıntı yaptığımız iddia edilen makaleler ile yayınlarımızın "introduction" bölümündeki bazı cümleler benzemektedir. zaten konu ile ilgili genel bilgi ve daha önce bu konuda yapılan çalışmaların özetlendiği "introduction" bölümü, aynı konudaki tüm yayınlarda birbirlerine benzer olacaktır. bunun yanında yapılan makaleler, "introduction" bölümünden dolayı değil, orijinal çözüm ve sonuçlardan dolayı yayınlanmaktadır. ayrıca "introduction"da kullanılan benzer cümlelerin sayısal alanda yapılan bir makalenin sonuçlarına hiçbir etkisi yoktur."

    canım kardeşim, uluslararası hakemli dergiler, eserleri yalnızca sonuçları için değil, makalenin bilimsel etiğe uygunuluğunu da gözetmek suretiyle seçmekte ve yayınlamaktadır. makale dediğimiz şey bir bütündür, "introductionu apartılmış olsun, önemli olan sonuçlar" diye bir mantık yoktur. ayrıca görünen o ki, sizin benzerlik dediğiniz şey doğrudan doğruya "copy-paste"dir ki, bunun mazereti yoktur.

    tabii bu olanlar hiç şaşırtıcı değil. akademik ortamda copy-paste öylesine yaygın ki, bir yerden sonra resmen standard haline geliyor. öğrencilikleri boyunca copy paste yapan ve maalesef "uyarılmayan" adamlar, sonra akademisyen olduklarında da aynı hastalıklara devam ediyorlar. buna ek olarak, "nasıl olsa güzel cümlelerle yazılmış hali var, ben ne uğraşayım" düşüncesi inanılmaz derecede yaygın. bunun önemli nedenlerinden birisi de, maalesef, bir çok akademisyeninin ingilizce yetkinliğinin son derece kötü olması.

    daha yazılacak çok şey var ama, özetle her şeyin kabak gibi ortada olduğu bir skandaldır. kıskançlık savunmasına geçmeden önce insanların dönüp yaptıklarına bir bakmalarında fayda var.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap