• bodrum’un en sahane yerine konuslanmistir. bir yandan bodrum kalesi gorulur. diger yandaki bardakci koyu’ndan zeki muren’in evine bakilabilir. kendi sinirlari icinde de minik bir kale kalintisi bulunur. tepedeki havuzu acayip guzeldir. gece isiklandirilinca daha da guzel olur. kamp suresi icinde bodrum’daki tarihi ve turistik yorelere turlar duzenlenir, parasailing falan yapilir.
  • bodrum'un,özellikle yeri bakımından en kaliteli tesislerinden birisidir fakat ordu mensuplarına özel olduğu için sadece sınırlı bir kesimin hizmetindedir.rezervasyonla girilen alakart restoranı kale ve deniz manzarasına karşı çok güzel bir akşam yemeği deneyimi sunmaktadır,havuzu ülkedeki en büyük 3. asma havuzdur.kamp için başvuru yapmış bir asker veya asker ailesi iseniz memnun kalmanız hemen hemen kesindir.
  • "bodrum askeri tatil köyü"
  • "bodrum özel eğitim merkez komutanlığı" olarak geçer. şimdilik başında istihkamcı albay* deniz şayan vardır. bir karacı birliğidir bu kamp. bünyesinde 7 adet bar barındırmakta olan bu kamp özellikle denizi ve manzarasıyla pek hoştur. yazları günlük 70 liraya 2 kişilik bir aile olarak* geçirebildiğiniz bu kampta tatilinizi gayet hoş bir şekilde yaşamanız mümkün. tek sorunu kampa girebilmek için askeriyeden birinci dereceden bir akrabanız bulunması lazım. ne yazık ki sivil* alımında kurallara katiyen uyulmakta ve torunlar falan mesela 18 den sonra girememekte. günü birlik giriş saati 9 ile 21 arası, çıkış saatinin ise gece 12 olması kampçı değil de günübirlik ziyaretçilerin hayatlarını biraz kısıtlamakta. oysa ki kardeşim yapmışken bari 1de ne bileyim 2 de yap en geç çıkış saatini. zaten içerde kalacak kişi sayısı 3-5. girişi de çek 8e ki kahvaltı yapmaya gelenler sorun yaşamasın. eğer giderseniz özellikle bardakçı self servis lokantasında bardakçı pide ve kiremitte köfte gibi ürünleri denemniz tavsiye olunur. yemek sonrası kardeşim gelin bizim yanımıza deniz bar'ın oraya bir bira ısmarlarım bayanlara. erkeklere çerezden bir avuç ikram ederim*.

    ekleme: denizi tam karada marina çıkışı ile bardakçı koyu arasında kalmakta olduğundan kirli olarak sayılabilir(di). bulunduğu bölge itibariyle akıntısı fazla bir bölgede. suyun sürekli devirdaim halinde olması sebebiyle denizi soğuk oluyor. e bu durumun bir yararıda denizin içmeler, gümbet gibi plajlara nazaran daha temiz olması. bu sene yapılan birkaç yenilikle biraz daha temiz kalmıştır denizi. ama söylemeden geçmeyeyim, geçenlerdeki yağan yağmurlarda aşırı dolan kanalizasyon marina dan denize verilmiş ve askeri kamp denizine sürüklenmiş olduğundan bu aralar pek girmeyin derim.

    ekleme 2: bardakçı self servis lokantası bu sene itibariyle zetaş tarafından işletilmekte.
  • sezonu acmislar yine. cilgin askeri eglenceler duzenliyor, askeri araclarla (hani su vergisini vatandaslarin odedigi) sehre servis duzenliyorlar. cok tatlilar ama. ulkeyi koruyorlar. belki de burda korumuyorlardir ama kesin doguda falan koruyorlardir. stres atmalari lazim. onun icin de bodrum'un en muhtesem manzarali tepesine havuz yapmislar. hak ediyor adamlar. gercerken goruyorum bazen; bir suru kole var. pardon, kole degil gonullu calisan var. normal vatandas onlar. hizmet ediyor, servis yapiyorlar.
    `her
    sey
    vatan
    icin`.

    biraz tatil koyu'nu andiriyor burasi ama tatil koylerine parasini veren girebilir. buraya oyle herkes giremez. buraya anli sanli ordu mensuplari, onlarin akrabalari, arkadaslari falan girebilir. hak eden girer yani. siz giremiyorsaniz sorun sizdedir. gidin kendinize ceki duzen verin. ogretmenseniz ogretmenliginizi bilin, ogretmenevine gidin. biraz cirkin bir yer bodrum'daki ogretmenevi...aaa o da yikildi birkac sene once. simdi kim bilir nereye yaptilar. belki havuz da yapmislardir. siz oraya gidin en iyisi. siradan vatandasla bir arada takilin.

    `her
    sey
    vatan
    icin`.

    (bkz: askeri tatil köyü)
  • bu sene kamp döneminde havuzu iki gece açıktır. yani gece gidilir girilir yüzülür havuzda.
  • puanı en baba kamp olmakla beraber askeriyede havuzu olan yegane askeri kamplardan bir tanesidir. konumu tek kelimeyle müthiş olmakla beraber denizi hakkında o kadar iyi konuşmak pek kolay değil. denizi genelde soğuk olur, çok küçük bir plajı vardır. havuzu ise tepede olmakla beraber gayet hoştur.
  • çok merak ettiğim bir konu var, bu sosyal tesiste subay assubay ayrımı varmıdır, bir arkadaşımın bu ayırım konusunda başına geleni buradan paylaşacam.

    istanbulda okuyan bir arkadaşım vardı, teyzesi fenerbahçe orduevinin dibinde oturuyor ve orada bir yıl kalmış eleman üniversitiye giderken, babası assubay ve fenerbahçe orduevine çocuğu almamışlar buraya assubay aileleri giremez şeklinde bir cevapla, en yakın havuzlu assubay ordu evi maslakta bilenler bilir, hatta bir gün okuldan arkadaşları gel lan senide sokarız demişler subay çocukları elemanı onların kanka kontenjanından babasının görev yaptığı bir kurumun sosyal tesisine misafir olarak ancak girebilmiş, eğer buradada böyle bir uygulama varsa buradan çok ağır bir yazı yazacam bekliyorum.
  • çocukluğum boyunca üç defa gittiğim yerdir. bodrum kampının bu kadar çıkması babam güneydoğuda falan görev yaptığı için ek puan almasıyla mümkün olmuştu. yaklaşık 15 sene sonra geçen yaz bodrumdayken uğrayarak eski anılarımı ve hatıralarımı tazeledim. şunu belirtmeliyim ki askeri kamp ve orduevleri eskisi gibi kaliteli hizmet artık sunamıyorlar.
  • girişi eskiçeşme mahallesi cafer paşa caddesi'ndeyken, sahili bardakçı'dadır.

    (bkz: salmakis)
hesabın var mı? giriş yap