hesabın var mı? giriş yap

  • yılların yiyicisi olarak, aranan optimum koşulları mükemmellikle sağlayan meyvenin mandalina olduğunu saptadım. bakınız en lezzetli en iyi vb. demiyorum. optimum meyvedir diyorum. bu noktaya özellikle dikkatinizi çekerim.

    kullanıcı dostudur. hızlıca yenir. kabuklu mu kabuksuz mu açmazı yoktur. soyarsın üstelik kolay da soyarsın. bıçak mıçak istemez. yıkanıp yıkanmaması hijyen takıntı bağlantısına göre opsiyoneldir. şu dönemde yıkanması uygun ama yıkamasan da pekala olur. boldur. fiyatı aşırı pahalı olmaz. her sosyoekonomik grubun ulaşabileceği meyvedir. çekirdeği kolay çıkar. kalorisi uygundıur. 5-6 tane yersin 200-300 kalori alırsın azami. vitaminlidir. liflidir. kabuklarını hasmınızın gözüne sıkarak acil durumda biber gazı gibi kullanıp düşmanlarınızı etkisiz hale getirebilirsiniz. weaponize özelliği vardır. çocuklar sever. kolay kolay ziyan olmaz. sempatiktir. baş parmağa takılıp rahatlıkla nasrettin hoca yapılabilir. içinden minik yavru mandalina çıkabilir. doğası gereği paylaşıma açıktır, kankalığı pekiştirir. spesifik olarak alerjen değildir (yani turunçgil alerjisi diye bi şey duydum ama mandalina alerjisi duymadım. burada eleştiriye açığım)

    saymakla bitmez.

    evet gerçekliktir. mandalina user friendly'dir. optimum meyvedir. fiyat performans ürünüdür.

    edit: kamu stoku! yiyin için israf etmeyin! (#116680736)

    edit 2: sobada kabuklarıyla oda parfümü yapma konusunda değerli suserlardan gelen mesajlar var. onu da ekleyeyim. cehaletime verin. böyle de bir işlevselliği daha varmış. meyve değil mucize misin mandalina?

    edit 3: ohmho hatırlattı da eklemeden geçmeyeyim! mandalinanın hası lösev'den alınır değerli dostlar. 3 kilosu var 6 kilosu var 9 kilosu var! turuncu turuncu oh mis mis!

    https://www.lsvdukkan.com/…mandalina-kucuk-boy-3-kg

    edit 4: çikolatası da var bunun. hemi de ne çikolata adeta bir çukulata! ismini vermek istemeyen gerçek bir mandalinaperver dostumuzdan gelsin!

    https://www.lsvdukkan.com/…spesiyal-cikolata-310-gr

  • şeker, mısır şurubu ve tatlandırıcı karışımı henüz sıcak iken yaklaşık 42 barlık bir basınç altında karbondioksit ile karıştırılıyor. şekerin içine küçük baloncuklar halinde karışan gaz, karışımın donması ile içeride hapsoluyor. ağzımıza attığımızda çözünmeye başlayan şekerden kurtulan ve aniden genleşen bu mini karbondioksit balonları patlama hissini yaratan şey oluyor.

  • hani bir sorsalar;

    - sence fetö mü yoksa ibrahim tatlises mi ortadan kaldirilsa turkiye daha yasanilir bir memleket olur?

    diye,

    karar vermeden önce saçımı başımı yolarım. o kadar nefret ettigim bir karakteri var.

  • izlediğim en iyi diziler arasına giren komedi.

    sezonlar ilerledikçe geçirdiği değişim farkedilse de ana hatlarını hiç bozmadı. hep güldürdü.

    ayrıca yıllardır bu kadar başarılı karakterlerin yazılabildiğini görmemiştim. hepsi ayrı bir tez konusu.

    jake peralta: andy samberg adeta yaşamış bu rolü. dizinin odak noktası.

    charles boyle: wingman. bu karakter bir çok şeyi tek bir potada eritiyor.

    amy santiago: başlarda işkolik gibiydi sonra düzen, kural manyağı bir nerd'e evrildi ama sırıtmadı. jake ile romantiğe girince dizi ne yapacak diye merak ettim ama dizi o toplara hiç girmedi diyebiliriz.

    terry jeffords: o görüntünün altında yatan, duygusal kız babası insan müthiş bir portre olmuş.

    raymond holt: bu karakter de amy'nin uğradığı değişme girdi ama sırıtmadı. ekibin başı.

    rosa diaz: favori karakterim. özellikle kendi gibi olduğu kısımlar efsane.

    https://www.youtube.com/watch?v=ai98yylnrh8

    hitchcock & scully: sadece bunu koyuyorum; https://www.youtube.com/watch?v=pzhclttoxyi

    https://www.youtube.com/watch?v=uqnk09xfk2a

    demek istediğim dizi müthiş başarılı bir şekilde bu kadar farklı karakteri aynı ortamda o kadar güzel harmanlamış ki bağımlısı oluyorsunuz.

  • annem bana bağırdığında intikam için en fazla yapabildiğim kapıyı hızla çarpmaktı. tabii sonrasında da yatağıma oturup bekliyodum annem gelip beni dövecek mi diye. böyle geçti çocukluğum