hesabın var mı? giriş yap

  • millet trafikte beklerken sıranın başına kaynak yapıp şeride girerek milletin hakkını yiyen birinin yakarması.

    edit: şu son anda kaynak yapanlar böyle cezalar yedikçe içimin yağları eriyor. biz mal gibi bekleyelim, beyefendi sıranın en önüne kaynak yapsın, sonra da şikayet etsin.

  • video yeni değil, eski. iş bırakma eyleminden önceki video. konunun iş bırakmayla alakası yok. provakatör yazar işbaşında. yazarı sibere şikayet ettim.

  • hergün televizyonda halka açıklama yapan ukrayna başkanı bugünkü konuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı.
    satır başları:
    ben dahil herhangi bir politikacı, eski politikacı, iş adamı ya da üst düzey devlet adamı vip işlemi görmeyecek. herhangi bir özel hastanenin vip işlemi yaparak birisini kabul ettiğini öğrenirsek hastaneyi kapatacağız. sizler de sıradan insanlarla aynı hizmeti alacaksınız. aynı hastanelere gideceksiniz. ayrıca tedavi için isviçre'ye, israil'e gidemeyeceksiniz. belki sonunda bu ülkeyi 28 yılda (sovyetlerden ayrıldıkları zamandan bahsediyor) nasıl bu hale getirdiğinizi anlarsınız.
    çin ile çok sıkı işbirliği yapıyoruz. bize test ve korunma malzemesi konusunda çok yardımları oluyor.
    taksi şoförlerine ayrıca teşekkür ediyorum. bu dönemde sağlık personelini hastanelere ve evlerine ücretsiz taşıyorlar.
    sıkıyönetim kurallarını bozanlar hapisle cezalandırılacaktır.
    yemek ve ilaçları yüksek fiyatla satanlar hapisle cezalandırılacak.
    üniversite öğrencilerini dışarı atanlara hapis cezası verilecek.
    vergiler salgın geçene kadar kaldırıldı.
    elektrik ve su fiyatları yarıdan fazla düşüldü.
    yaşlılara yiyecek yardımı. (bu zengin bir işadamının yardımı)
    tüm hastane hizmetleri ücretsiz verilecek.
    instagram linki

  • fragmanın ilk sahnelerinde carol'ın uzay mekiğinin dünya'ya düştüğünü görüyoruz. herkesin bildiği üzere bu 90'lı yılların dünyası. belli ki carol dünya'da geçirdiği dönemi hatırlamıyor. muhtemelen kree'lerin sebep olduğu bir hafıza kaybı durumu söz konusu. geçmişini bağlantılarını silerek kendileri için ideal askere dönüştürmüş olabilirler.

    birçok kez bu filmin klasik bir orijin filmi olmayacağı söylenmişti. carol'ın hafıza kaybı hikayesi bunu destekler nitelikte. aslında baş karakterimizde filmde kendi orijininin peşinde koşacak. bu da mcu içerisinde farklı bir bakış açısı demek. benim bu fikir hoşuma gitti. bu süreci değerli kılacak olanda şüphesiz skrull'lar.

    skrull'lar istediği kişinin görüntüsünü ve sesini kusursuz şekilde kopyalayabilen bir ırk. bununda ötesinde kendilerini ifşa etme zamanı gelene kadar tamamen kopyaladıkları kişinin kişiliğine bürünüp, onun alabileceği kararları alabilecek kadar hedefi ile bütünleşebiliyorlar. kendi hafızasına bile güvenemeyecek bir baş karaktere böyle bir villan konsepti kusursuz bir sonuç çıkarabilir. fragmanda çok az yer kaplasa da skrull'ların liderinin talos olduğunu biliyoruz. insan sureti ise muhtemelen s.h.ı.e.l.d. yöneticilerinden biri olacak. carol'ın yumrukladığı yaşlı kadın yüksek ihtimal skrull çıkacaktır. filmin kree-skrull war hikayesinden ciddi şekilde esinleneceğini biliyoruz. kree ve skrull ırkları ezelden beri birbirlerine düşmanlar ve bu hikayede dünya'yı savaş alanı olarak kullanıyorlar. fragmanda ronan'ı dünya'ya bakarken gördük. talos ve adamları zaten dünya'da. kree'ler de geliyor. sonuç; mcu'da kree-skrull savaşı.

    fragmanın başında gördüğümüz skrull otopsisi de gözlerden kaçmayan bir diğer unsur. hatırlanacağı üzere secret ınvasion'ı tetikleyen unsurlardan biri elektra'nın skrull çıkmasıydı. çizgi romanlarda skrull otopsisine reed richards, hank pym ve tony stark girmişti. bu filmdeki sahne ona güzel bir gönderme olmuş. seçebildiğim kadarıyla oda da doktor dışında nick fury ve coulson var.

    nick fury ve coulson'un genç halleri son derece başarılı yapılmış. zaten daha önce marvel'ın gençleştirme işini hank pym, janet van dyne ve ego gibi karakterlerde harika yaptığını görmüştük. bu film nick fury içinde son derece önem taşımakta. fragmandan anladığımız kadarıyla bildiğimiz haline hem fiziksel (en son birine güvendiğinde göz kaybetmesi) hem de zihinsel olarak bu filmde gerçekleşecek. elindeki çağrı cihazı da hemen dikkat çekti. ama tabi malum çağrı cihazı değil bu.

    filmde flashback sahneler önemli bir yer tutacak. üstelik carol'ın hem çocukluğuna, hem de güçlerini kazanmadan önceki haline gideceğiz. marvel şu anda the life of captain marvel serisi çıkartıyor. sanıyorum ki bu çizgi romanlardaki elementler filmde de kullanılacak. carol'ın askeriyedeki günlerinde çok önemli bir unsur var. o da maria rambeau. kendisini bu filmde baş kahramanımızın askeriye günlerinden arkadaşı olarak göreceğiz. lakin kilit nokta maria'nın bu filmde küçük olarak göreceğimiz kızı monica. monica, carol'ın çizgi romanlarda yakın arkadaşlarından biri. o da kozmik güçlere sahip. bir dönem captain marvel ismini de taşımıştı. şu an da spectrum ismiyle anılıyor. captain marvel'ın olası devam filmlerinin günümüzde geçeceğini düşünüyorum. devam filmlerinde monica'yı da göreceğimize eminim.

    fragmanda az yer kaplasa da kree ana gezegeni hala'yı da görmek mümkün. hala dendiği zaman benim aklıma direktman supreme ıntelligence geliyor. filmde onu görürsek çok mutlu olurum. carol'ın parçası olduğu starforce ekibini çok az da olsa aksiyonda görüyoruz. bu ekibin liderini bilindiği üzere jude law oynuyor. beklenti mar-vell olduğu yönünde. ama ben her geçen gün bu fikirden uzaklaşıyorum. bana captain marvel'ın en büyük düşmanı olan yon-rogg olma ihtimali daha fazla geliyor. zaten henüz karakterin adı da açıklanmadı. karakter tarifleri de mar-vell'e uymuyor. aslında bu durumdan da biraz memnunum. içerisinde skrull'ların olduğu bir hikayenin ana temasının güven olması lazım. jude law'ın karakterinin de carol gözünden güveninin sorgulanması, hatta belki ihanete uğrama, karakterin carol'ın eğitmeniyken villain dönüşmesi filmin temasına çok uygun olabilir.

    son olarak carol'ın maskesini ve mohawk saçını starforce görevi sırasında görüyoruz. aslına uygun şekilde yapılmış. fragmanın final anlarında ise carol'ın binary moduna geçtiğini görüyoruz. yalnız burada en fazla dikkatini çeken unsur carol'ın güç toplarken kullandığı enerjinin ant-man and the wasp'ta gördüğümüz quantum realm enerjisine benzemesi. daha önce quantum realm ile alakalı unsurların captain marvel filminde de yer alacağı söylenmişti. sanıyorum carol, quantum enerjisini kullanacak.

    captain marvel ilk fragman itibariyle son derece güzel duruyor. ikinci fragmanıyla ilk fragmanından daha fazla kişiyi etkileyeceğine eminim. bu film mcu'yu baya derinleştirecek. özellikle skrull ırkının işin içine girmesi ile şu ana kadar ki izlediğimiz filmleri bile ciddi şekilde etkileyecek bir süreç başlamış olabilir. secret ınvasion'ın temelleri burada atılıyor olabilir.

  • milletin iliklerine sinmiş 'bişey olmaz abi'ciliğin sonucu gerçekleşmiş cinayet. tepeden tırnağa yani emekçisinden ceosuna bu anlayış sinmişken iktidar sahipleri bu anlayışı daha da körüklemekte, kaderle fıtratla yeni cinayetlere zemin hazırlamaktadırlar.

    işçiden örnek vereyim, adama diyorsun ki kafana baret tak, cevap olarak elindeki küreği alıp kafana geçirebiliyor adam. ya da motorlu testereyle taş düzelten adama koruyucu eldivenini tak diyince küfreder gibi bakıyor adam. niye? çünkü 'bişey olmaz abi' anlayışında. bunlar sırf gıcıklık olsun diye uydurulmuş, baret kafasını sıksın, eldiven elini terletsin diye konulmuş iş güvenliği maddeleri değil mi? hakikaten de birşey olmuyor ama. üç gün olmuyor bir ay olmuyor iki sene olmuyor. adam yıllarca niye kafasını baretle sıksın. ama 3 sene sonra kafası yarılınca ya da parmağı kopunca önce seni suçluyor sonra allah'ın takdiri diyor.

    mimardan örnek vereyim: adam cemaat yurdu yapan cemaatçi bir mimar, denetim yaparken diyorsun ki adama kardeş sen yangın yönetmeliğine göre planlamamışsın burayı ona göre tekrar çiz. adam sana küfreder gibi bakıyor yine. yok ne gerek varmış ekstra külfet geliyormuş vs vs. sanki yine gıcıklığına dedik. sonra adama 'yangın çıkarsa ve bir öğrenci ölürse burada savcının göz altına alacağı ilk kişi sensin' diyince haa deme ya diyip hemen düzeltiyor planı. evet based on a true story bunlar.

    siyasetçisinden örnek vereyim: pamukova tren kazasını hatırlarsınız. işte o kazadan bi üç beş ay önce itü'den bilirkişiler ilgili yerde etüd yapmışlar ve oradaki eski hattın üzerine hızlandırılmış tren konulması durumunda trenin raydan çıkacağını, çünkü kurba, yani dönüş yarıçaplarının hızlandırılmış treni kaldıramayacağını belirtmişler ve bunu kazadan önce bir toplantıda ulaştırma bakanına sunmuşlardır. sonra? sonrasını biliyorsunuz iki tane makinisti attılar içeri.

    tepeden tırnağa sorumsuzluk karakterimiz olmuşken başta belirttiğim gibi bu konuda halkı dönüştürmeye çalışmak bir yana daha da sorumsuzluğu, yandaşlığı, adam kayırmayı teşvik eden siyasi irade birinci derecede sorumludur.

  • canlı yayınlarda çokça rastlanan bir hadisedir, şu şekilde gerçekleşir.

    - eee, ahmet orda atmosfer nasıl?
    - (ahmet bir süre kafa sallar, eli kulağındadır) eaaa, melih burda atmosfer...
    - toplantı nasıl geçti ahmet?
    - ...atmosfer yedi katm... (susar, eli kulağına gider, kafa sallamaya başlar yeniden, duyum almıştır) melih toplantıda almanya...
    - toplantıda ırak meselesinin de konuşulduğu söyleniyor doğru mu ahmet??
    -... dış işleri bakanııı... (yine duyum almıştır, el kulağa gider, kafa sallanır) evet melih, ırak meselesi dee...
    - peki almanya dış işleri bakanının toplantıdaki...
    - melih oraya gelirsem ananı skerim senin, iki dakika sus da dinle be!

  • "al bu 11 ocak 2003 sayısal numaraları1 2 13 17 25 38. sonra abd ye bilet al mark zuckerberg denilen adamı bul ve para sorun değil dostum al köpeğin olsun yarım milyon dolar de"

  • suçlu sadece kendisidir. milyonlarca dolarlık takımı emanet ettiğin adama bak. futbolda barış dönemini özledik diye geldin, kavga gürültüden başka bir şey getirmedin. bu kaos ortamıyla başarısızlığını fenerbahçe taraftarına yedirdin. yemin ediyorum aziz yıldırım olsa bu takım böyle olmazdı. yazık günah ya.

    edit: şimdi de, selahattin baki aracılığıyla ortalığı karıştırma derdinde. fetö diye ortaya bi yem attılar. 2-3 hafta da böyle avuturlar insanları. sen fenerbahçesin, gerekirse hakemleri de var'ı da üst üste koyup yeneceksin. o gol olmasa maç 1-1 bitecek. hiç utanmıyorsunuz, 3-4 farkla yenmeniz gereken takımın galibiyet golüne ofsayt diyip var operatörü fetöcü diyorsunuz. allah, aklı başında fenerbahçe taraftarına sabır versin.