hesabın var mı? giriş yap

  • ilginc olay. bana yillar evvel bi ankarali firmanin akrabama yaptigi jesti hatirlatti bu.

    soz konusu sirket kriz doneminde calisanlarina maas odemez hale geliyor. sartlar zorlasiyor. bu sartta herkes allah belani versin patron modunda istifa edio gidiyor. istifa etmeyen 5-10 kisi kaliyor. 1 sene sonra sirket kendini toparlayinca istifa etmeyip kalan herkese ev aliyor patron.

    akrabam halen o evde oturur ki suan ki degerini soylersem aglarsiniz kiskancliktan.

  • mazot şu an 3.73. 2500 lira ile 670 litre yakıt alınabiliyor. 670 lire yakıt ile 13000km yol gidiliyor şehir içinde. şehir içinde ortalama 50km kız ile araç kullanılsa 268 saatte bu mesafe kat edilebilir. yani ayın 30 günü araba kullanılsa, günde 9 saat direksiyon sallamak gerekir.

    sonuç: abla taksi şoförü.

  • skim böyle başak burçluluğu... bilgisayardaki sistem dosyalarını düzenlemek:(

    levent diye, o devrin digimon'u bir arkadaş toplamıştı ilk bilgisayarımı. sene 95. ilk günün akşamı evde kurcalıyordum, tek tek bütün klasörlere girip her bir dosyaya tıklıyordum peki buna basınca noluyo, e peki buna basınca noluyo diye diye.. böyle kurcalarken fark ettim ki aynı dosyalardan birden fazla yerde var. bir win32 mi windows mu ne öyle bir yerde var, bir program files diye bir yerde var, içlerinden bazıları başka bi yerlerde daha var... "dağınık levent tabi (anne tonlamasıyla verip de veriştirdim levent'e) elli kez kopyalamış aynı dosyaları bilgisayarın hafızası dolacak boşuna" diyerek kolları sıvadım ve müthiş bir işgüzarlıkla sabaha kadar benzer/aynı adlı tüm sistem dosyalarının eşlerini silip silip tek klasör altına topladım hepsini. sonuç olarak da sabaha bilgisayarı kucağıma almış halde ıkına sıkına 3 otobüsle bakırköy'den hacıosman'a gidip, suratımda takınabildiğim en sempatik "ben bi bok yidim" gülümsemesiyle levent'in ziline basmam gerekti.

    yalnız o vakitler bilgisayardan alınan zevk bile başkaydı be... windows plus'ta mı ne gelen, tren istasyonlu wall paper'ı görmek için evden kalkıp 2,5 saatlik yolu tepip sarıyer'deki arkadaşa gitmişliğim olmuştu. wall paper görmeye bak sırf. bu da mallık değil mi? değildi işte. abimden ablamdan çok seviyordum be o ilk bilgisayarımı. ne de güzel bilgisayardı... pentium 133 mmx, 16 mb ram, cücük kadar hard disk. autocad'e tıkladıktan sonra yatardım on dakka uyuyum o açılana kadar diye.

  • üniversitenin son senesinde staj yapıyorum. çalıştığım yerin yanında da lise var. öğle arasında çıktım iş yerinden. bi servis şoförü kapıları açık olan servisten bağırdı, nereye gidiyorsun gel seni de bırakiyim diye, ben de bizim şirketin servisi sanarak bindim. ee niye bu saatte çıktın dedi, ben de bugün yarım gün dedim, adam fatal error verdi tabi çünkü bayram değil seyran değil okul niye yarım gün olsun asdgmjmg sonra kaçıncı sınıfsin dedi, ben orda çaktım naneyi, son sene dedim, aslında teknik olarak yalan değil ama lise değil üniversite son tabi:) iki dakika sonra sevinsem mi üzülsem mi napacağımı bilemez halde indim servisten.

  • 2002 yılından itibaren almanya'da faaliyete başlayan, yaklaşık 30 ülkeye yayılmış, 2009 yılından itibaren türkiye’de de yalnızca tıp doktorlarının kontrolünde uygulanan, kilo ve metabolizmayı düzenleyen beslenme programı.

    başlangıç olarak verdiginiz kan testleri almanya'ya gonderiliyor, size özel bir beslenme programı yazılarak 4 etapta uygulanıyor.

    programda yer alan besinler sadece içerdikleri kalori, yağ, protein, karbonhidrat miktarlarına göre seçilmeyip, aynı zamanda kişinin sağlık durumu ve hormon düzeyi de göz önünde bulunduruluyor. bu sayede metabolizma ve hormon dengeleri duzenlenirken kilo kontrol altına alınıyor. program sonunda vücudun olması gereken kiloya ulaşırken aynı zamanda yağ azalıp kas ve bağ dokusunun dengelendiği, verimlilik / konsantrasyon / enerji düzeyinin arttırıldıgı iddia edilmekte.

    programdaki özel beslenme maddeleri dışında herkesin uygulayabilecegi 8 kural ve mantığı:

    1- günde üç öğünü asla aşmayın. (ara ögün kesinlikle yasak. aralarda sadece şekersiz sütsüz çay, kahve, sade mineral suyu içebilirsiniz.)

    2- öğünler arasında minimum 5 saat ara verin, hiçbir şey yemeyin. (vücut sadece uyurken ve insülin belli seviyenin altına düştüğünde yağ yakar. insülin en ufak bir badem tanesi bile yerseniz vücutta 4 saat kaldıgı için aralarda agzınıza en ufak bir şey atmamanız, meyve dahi yememeniz kritik. amaç insülin salgılanmadıgı ve kritik seviyenin altına düştüğü 4. saat sonrasında vücudun yağ yakımını sağlamak.)

    3- öğünler max 60 dk olacak

    4- her öğünde ilk lokmanız protein olsun. (mideye ilk protein girdiğinde vücut kan şekerini düzenleyip yağ yakan glukagon hormonunu salgıladıgı için)

    5- her öğünde tek çeşit protein tüketin. (bunu farazi anlatacak olursam: proteinler çeşitli aminoasitlerden oluşur, ve alınabilecek miktar o proteinin yapısındaki en düşük aminoasit kadardır. 2 farklı protein alımında ikisinin toplam aminoasitlerinden en düşük seviyeli olan baz alındıgı için proteinin vucuda sağlayacagı fayda maximize edilmeye çalışılmak istendiği için tek tip protein tüketimi önerilmekte)

    6- son öğününüzü en geç 21:00'da bitirin.

    7- kilonuza göre günlük su tüketiminize dikkat edin

    8- günde 1 adet yeşil elma tüketin. öğün sırasında ya da hemen sonrasında. (yuksek lif ve mineral içerdigi, kolesterolü düşürdüğü, diyabeti önlediği, metabolizmayı hızlandırdıgı için)

    benim şu ana kadarki deneyimim ise şöyle:

    hiçbir zaman ciddi bir kilom olmadı, programa başlama amacım daha saglıklı olmak ve metabolizmamı düzenlerken dogru beslenmeyi ögrenmek idi. programı doktor kontrolunde 3 aydır uygulamaktayım ve 2. hafta itibariyle gözle görülür sonuç aldım.
    3 ay sonunda (ki bunun 1 ayı tatil ve iş seyahatleri oldugu için birebir uygulayamadım) hepsi yağ olmak üzere 4 kilo vererek 20 sene önceki kiloma döndüm. işin asıl güzel tarafı ise sadece 4 kg olmasına rağmen karın ve kalçadan şu an için 8er cm, bacaklardan 5er cm incelmiş ve 2 beden küçülerek 34 bedene düşmüş olmam. ayrıca metabolizmam hızlandı, daha enerjiğim ve yaşadığım bazı cilt problemleri tamamen yokoldu.

    gittiğim doktorun (diyetisyen değil) vucudun işleyişini detaylı anlatması mantığını anlamama yardımcı oldugu için dogru beslenme biçimini ögrenmenin verdigi keyif ise cabası.

    benim için en önemli kısmı kalıcılıgı ve sürdürebilirliği, onun cevabını henuz o aşamaya gelmedigim için veremiyorum. süreci tamamladıgımda güncelleyecegim.

  • (#134798508) no'lu entry'me gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler:)) bu kadar çok mesaj alınca ben de devamını bekletmeden yazayım dedim.

    part 2.
    -arielle vandenberg (2011-2014)
    evet en son alex, alexa ile ayrılmış ve arielle ile sevgili olmuştu. :)
    öncelikle arielle'den bahsedelim. arielle aslında oyuncu ama o dönemler vine fenomeni olmuştu. (şimdi de love island sunuculuğunu yapıyor. bana hitap etmeyen bir mizah anlayışı olsa da instagram'da epey takipçisi var, influencer falan.)
    sanırım alex ile daha önceden arkadaşlarmış zaten, geçen yıllarda 2007'den fotoğraflarını paylaşmıştı. 1 2
    alexa ile ayrıldıkları duyulduktan iki gün sonra alex, yeni saç kesimiyle onun için yazdığı she's thunderstorms'u söylerken "i've been feeling foolish" olan şarkı sözünü 40. saniyede "i was feeling foolish" olarak değiştiriyor.
    sırasıyla suck it and see, evil twin ve black treacle klipleri çıkıyor. kliplerde matt helders ve o zamanki nişanlısı breana helders ön planda. daha sonra ocak 2012’de r u mine videosu çıkıyor ve alexa chung ile başlayan kız arkadaşı klipte oynatma geleneği arielle ile devam ediyor.
    şubat 2012'de havaalanında görüntüleniyorlar.
    2012-2013 ful onunla beraber.
    cadılar bayramı'nda florence and the machine olmuşlardı hhddhdhd
    2013 eylül'e geldiğimizde am albümü dönemi başlıyor ve aşırı popüler olmaya başlıyorlar. arielle de vine fenomeni oluyor. bu dönem alex'imizin en yakışıklı olduğu dönem olabilir. :) arielle sosyal medyadayı çok aktif kullanan biri olduğu için bol bol fotoğraf paylaşıyor. 1 2 3
    e peki alexa'ya ne oldu? bu konu hakkındaki genel düşünce şu: alexa chung zaten ilişkide baskın olan taraftı, erkek arkadaşını upgrade etmek istedi, ayrıldı ondan. ingiltere'de alexa'yı yeteneksiz ve sürekli ilgi odağı olmaya çalışan bir kız olarak görüyorlar aslında. 2013'te kitabıyla falan da baya dalga geçilmişti. 2013'e kadar birkaç ünlü erkekle de dedikodusu çıktı. (theo hutchcraft,chris martin, albert hammond jr,jared leto)
    ayrıldıktan sonra alex'in etrafta salak olacağını düşündü ama tam tersi oldu. daha cool gözükmeye başladı, arielle ile sevgili oldu, albümüyle de dünya çapında başarı elde etti.

    am albümünü incelersek do i wanna know mesela bir ayrılık şarkısı. bu röportajda 11:30'da özellikle bir kişi hakkında mı sorusuna "evet" diyor :)

    knee socks diyince akla alexa chung gelir zaten, alex ile beraberken'de giyerdi.

    fireside yine bir ayrılık şarkısı.
    "like in my heart there's that hotel suite and you lived there so long,
    it's kinda strange now you're gone"

    gelelim en tartışmalı olan arabella'ya. arkadaşlar isim benzerliğinden dolayı bu şarkı yıllarca arielle hakkında diye düşünülse de geçen sene matt'in eski eşi breana, arabella'ya gönderme yapan bir instagram yorumuna "bu şarkının kim hakkında olduğundan emin misin?" minvalinde bir şeyler yazarak arielle hakkında olmadığını doğruladı. zaten şarkıda anlatılan kızla arielle'in alakası bile yok. ama alex ile birlikteyken öyleymiş gibi davrandı. kendisi şu an böyle giyiniyor mesela. tarzı ve dinlediği şarkılar daha çok pop, tiktok şarkıları vs. ama alex ile birlikteyken sürekli alex şarkılarında ondan ilham alıyormuş gibi takılıyordu, knee socks falan paylaşıyordu shssgsgs.

    şarkı sözlerine bakacak olursak:

    "arabella's got some interstellar-gator skin boots" bu fotoğrafı alex çekmişti
    "and a helter skelter 'round her little finger and i ride it endlessly" 1.05
    "she's got a barbarella silver swimsuit" alexa barbarella hayranı.

    "arabella's got a seventies head
    but she's a modern lover" alexa'nın tarzı 60'lar 70'lerdir, bolca jane birkin ilhamlıdır hatta ona özeniyor baya.

    "that's magic in a cheetah print coat
    just a slip underneath it i hope
    asking if i can have one of those
    organic cigarettes that she smokes" 1 2

    bu arada arielle'in doğum gününde konserde "this one's for arielle" demişti shdhsh
    neyse şarkının ilhamı kimdir sorusunun cevabı size kalmış artık.

    alexa ile ayrıldıktan sonra ilk kez eylül 2013'de gq awards'ta konuşmuşlar, fotoğrafları çıkmamasına rağmen.

    bu sırada alexa'nın kitabı it çıkıyor. kitapta kalp kırıklığıyla ilgili bir bölüm var.
    "kalp kırıklığı ile ilgili sorun, kalbiniz kırıldığında kimsenin size yardım edememesidir. hiç kimse ve hiçbir şey. senin gibi hisseden bir karakter arayıp tek başına izlediğin filmler değil, yatağının yanına koyduğun bardaklar ya da viski şişeleri ve kesinlikle instagram değil. instagram'da “mutlu” göründüğünüz fotoğraflarınızı yayınlamak tüm çabanıza rağmen kırılan kalbinizi onarmayacak. instagram'a ne zaman sahte mutlu bir fotoğraf eklesen bir peri ölüyor. "

    "kendinize doğru filtrenin fevkalade gurur verici olabileceğini ve muhtemelen o kızın gerçek hayatta o kadar iyi görünmediğini hatırlatmalısınız."

    "garip bir şekilde, kırık bir kalp fiziksel olarak acıtıyor. göğsünüzde biri oturuyormuş gibi ağır geliyor."

    "hayatımın en kötü zamanında duyduğum en güzel şey şuydu: kızınızın kalbi kırıldığında ona ne söyleyeceğinizi bilmek için kalp kırıklığı yaşamanız gerekiyor.
    ben alexa chung ve bir gün bir kızım olacak ve ona ne söyleyeceğimi bileceğim. ben diyeceğim ki: kimse hayatı kalbi kırılmadan yaşamaz ve bir gün sen uyanacaksın ve her şey yoluna girecek.
    o günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum."

    kitapta şöyle bir hikaye anlatıyor bir de: bir gün mick jagger'ın eski sevgilisi marienne faithfull ile bir barda karşılaşmış. ona sormuş böyle bir ayrılığı nasıl atlattın diye. o da demiş ki "“dahhhling, you can’t believe the lyrics.”

    21 eylül'de guardian'da alexa'nın röportajı yayınlanıyor. "she and al, as she calls him, are still friends. 'oh yeah, he's my best friend,' she says quietly."

    neyse sonra 2014'e girerken arielle yine alex ile fotoğrafları yayınlıyor. hatta ocak'ta alex'in doğum gününde arkadaşlarıyla beraber kayak tatiline gidiyorlar. ama tatil dönüşü alex arielle'den ayrılıyor. arielle instagram'a ara veriyor. 2020'de podcast'te anlattığına göre o dönem çok üzülmüş depresyona girmiş çünkü alex ile sonsuza kadar beraber olacaklarını düşünüyormuş. en iyi arkadaşını kaybetmiş. ama aslına bakarsanız alex turner'ın timeline'ında arielle pek de önemli değil. zaten çok zıt karakterler. ayrıldıktan sonra da şarkı falan yazmadı onun hakkında.

    neyse sonra birçok hayran alex'i alexa ile gördüğünü söylüyor ama fotoğraf yok. bu sırada gitarist jamie ve katie'nin düğününe alexa da gidiyor (hepsi çok yakın arkadaş.)

    en sonunda da 2011'den sonra ilk defa 20 haziran 2014'te alex ile alexa'nın fotoğrafları çıkıyor. 1 2
    sonra alexa instagram'da şu yazıyı paylaşıyor.
    şuna baktığımızda alex'in yazısı sanki.

    13 temmuz 2014'te alex, alexa için yazıldığı bilinen she's thunderstorms'u söylemeden önce "i'll play a love song because i love you" diyor. insanlar bunun alexa için olduğunu düşündü (2007'de t in the park'ta tanışmışlardı.). ama seyirciye de söylüyor olabilir (daha önce suck it and see'den önce de yapmıştı.).

    ve en sonunda 31 temmuz 2014'te (ayrılıklarından tam 3 yıl sonra) alexa bir arctic monkeys tişörtüyle görülüyor.

    7 ağustos 2014

    7 eylül 2014

    işte bu dönemde alex bu kadar başarılı olunca alexa'nın onunla tekrar barışmak istediğini, 2014'ün sonuna kadar da beraber olduklarını söylüyorlar ama ne kadar doğru bilemeyeceğim.

    2015'e geldiğimizde ise yeni the last shadow puppets albümü için alex tekrar miles kane ile bir araya geliyor. ve bu sefer ortaya taylor bagley ile çıkıyor. bu arada fark ettiyseniz kızlar arasında hiç zaman farkı yok. adam 18 yaşından beri sürekli ilişki içinde. sanırım alex kendini bu şekilde mutlu hisseden bir insan ya da yalnızlıktan korkuyor ahshdgdg

    neyse. bu part da burada bitsin. aslında iki part yapacaktım ama çok uzun oldu. bundan sonra yine bir sürü olay var taylor-louise olayları, arada tekrar alexa ile görüşmeleri vs ama dediğim gibi çok uzun oldu yazar mıyım bilmiyorum. belki çok istek gelirse yazarım dhdgsgs. şimdilik son.