hesabın var mı? giriş yap

  • onunla yemeğe gidin ve bütün yemek boyunca garsonlara olan davranışlarını izleyin. eğer garsonlara bir insan olarak değilde hizmetçileri gözüyle bakıp, biraz sakin olmasını söylediğinizde "ne demek canım onların görevi bu" cevabını alıyorsanız o zaman o erkek insan olarak çiğdir işe yaramaz hem de kalitesizdir. direkt çöp.

  • damlamış hemen "pahalı değil siz fakirsiniz"ciler. he yarram bir dilim pizza 20 euro roma'da.

    edit: buralarda roma'da bir dilim pizzanın 20 euro olduğunu iddia eden bir sığır vardı. entry'sini silmiş.

  • acemiyken mersoya binilir mi yorumları tam oksimoron.
    asıl acemiyken mersoya binilir. şahin denen tekerli tabuta mı binsin adam?
    canının kıymeti olan kibar bir kardeşimizmiş. helal olsun.

  • adamlar gittikçe abartmaya basladı..

    geçenlerde yazdığım bir mailin içinde "ekledim" kelimesi geçiyordu. send tusuna bastım ve karşıma bir uyarı çıktı;

    "merhaba ....
    yazdığınız mailin içince -ekledim- kelimesi geçiyodu ama siz bir dosya eklemediniz.
    herhangi bir dosya eklemek ister misiniz?"

    yahu kendimden şüphe ettim, nasıl bir uyarı, nasıl bir algılama katsayısı..

  • - abi hiç evrilmeyecektik.
    - haklısın babuş.

    edit: ya bu entry oylanıp duruyor ama başlığı açan ben değilim ona göre. ben açmış olsam saçma bi espri çünkü (bu haliyle de çok süper değil ama en azından daha mantıklı).

  • 1. italya bugün isviçre'yi yenmeli.
    2.20 haziranda bizim isviçre'yi yenmemiz ve mümkün olduğunca fazla farkla yenmemiz gerekli.
    3.diğer 5 grubun 3.lerinin gruplarını 3 puanın altında bitirmeleri gerek.
    4.diğer 5 grubun ilk 2 sıradaki takımları, 3. ve 4. sırada kalan takımları olabildiğince kevgire çevirmesi gerek.

    örneğin, b grubu bizim için çok kötü bir örnek çünkü şu an 3 puanlı 3 takım var. ama slovakya sürpriz bir 3 puan aldı polonya'ya karşı. isveç ve ispanya karşısında farklı mağlubiyetler alırsa, polonya da kalan 2 maçından galibiyet çıkaramazsa o grubun 3.sü slovakya olur ve bizimle puanı aynı olur. bizim -5, onların +1 averajı son maçlar tamamlanınca bizim lehimize sonuçlanırsa önlerine geçmiş oluruz. yani ölme eşeğim ölme. yani imkansız. yani zaten isviçre bizi patates eder.

  • cemal süreya , çok iyi anlaştığı için kız kardeşiyle evlendirmek ister ahmed arif'i. ahmed arif kabul eder durumu. der ki cemal süreya " evlen kız, türkiye nin en iyi şairi". ertesi gün için randevulaşılır. ankara'da zafer çarşısının önünde buluşacaklar. cemal süreya ile kız kardeşi ayten beklerler ama ahmed arif gelmez bir türlü. sonradan öğrenirler ki temiz bir gömleği olmadığı için gelememiş.

  • 1 ocak'ı yılın başlangıcı yapan herhangi bir kozmik olay mevcut değildir. herhangi bir olayın gün dönümüne de gelmemektedir. tamamen julius caesar (jül sezar)'ın keyfi öyle istediği için 1 ocak'ta kutlanmaktadır.

    yeni yıl kavramının en eski kayıtlarından bazıları, dünyanın güneş efrafındaki yolculuğunun başlangıcı olan ve 11 gün süren akitu (hasat festivali) ile yeni yılı kutlayan babillilere kadar dayanır. vernal equinox olarak adlandırılan bu süreç 20-21 mart'ta başlar.

    antik romalılar yeni yıl başlangıcını mart ayında kutlamaya başladılar. m.ö. 700 yıllı civarında kral numa pompilius takvimin sonuna januarius ve februarius adlı iki ay daha ekledi.

    jül sezar ise ocak ayını başlangıç ayı olarak kullanan jülyen takvimini duyurdu. janus hem geçmişe hem de geleceğe bakan ve geçitlerin tanrısıdır bu nedenle de adından esinlenilerek adlandırılan ayın yılın ilk ayı olarak kabul edilmesi sembolik düzeyde oldukça uygun bir tercihtir olmuştur. ancak bu tercih anlamları yedinci ve onuncu olan eylül (septe) ve aralık (decem) aylarının yanlış sıralarda adlandırılmasına neden olmuştur. yeni yıl kutlamaları ise büyük ölçüde aynı kalmıştır.

    roma imparatorluğu'nun gücü dünyaya yayılırken takvimleri de birçok katolik ve avrupa ülkesi tarafından kullanılmaya başladı. ancak çok sayıda avrupa ülkesi yeni yıl başlangıcını baharın başlangıcı ile kutlamaya devam etti. ingilizler, 15 mart'ı 1752'ye kadar yeni yıl olarak kutlarken, fransızların, devrim sırasında başlayan kendi takvimlerini kullanma çabası 1805'de son buldu. 12 yıl süren, karmaşık ve sıkıntılı süreç sonrası haftada 10 gün bulunan takvimden vazgeçildi. pek çok avrupalı, noel'e yakın olması nedeniyle ilk ay olarak ocak'ın kullanılması fikrini beğendi ve bunu isa mesih'in doğumu ile bağdaştırdı. bu sayede de miladi takvimin kullanımı dolayısı ile yeni yılın 1 ocak'ta kutlanması yaygınlaştı.

    bazı kültürler halen yeni yılı kendi kültürlerine göre kutlamaktadır. çin yeni yılı ve nevruz bunlardan ikisidir.

    kaynak: history daily

    edit: 2021'in son ekşi şeyler entry'si olmayı başarmış nedendir. benim de totalde 152. bu hesap ile 2021'de girdiğim 129. ekşi şeyler entry'm olmuştur.

    kapanışı güne uygun şekilde yapmak güzel bir detay oldu.

    (bkz: 2021 yılının en çok okunan ekşi şeyler içerikleri/#131742709)