hesabın var mı? giriş yap

  • zararlı cemiyetler , zararsız cemiyetler. yarın bir gun kurtulus savaşı çıksa ilk işim liste yapıp bunları ayıklamak olacak ama nasıl karar verecem hala bilemiyorum. zararlılardan birisi çıkıp geçmişteki zararsızlardan birisinin adını alsa direkt oyuna gelecem. ne zaman bir vakıf adı geçse çok korkuyorum çok öyle böyle değil hangisinde bu şimdi ne yapmak lazım bilemiyorum.

  • “ben artık dünyaları yıkan ölümün kendisiyim.”

    manhattan projesi kapsamında, 16 temmuz 1945’te new mexico’daki –ispanyolcadan tercümesi “ölü adamın yolu” olan- jornada del muerto çölünde yapılan trinity testinde, icadına önemli katkılarda bulunduğu atom bombası gözlerinin önünde bir sahrayı kasıp kavururken, meşhur atom fizikçisi robert oppenheimer’ın ağzından bu kelimeler döküldü. kutsal bir hindu metni olan bhagavat gita’dan alıntı olsa dahi oppenheimer’ın bu sözleri, kaleme alınmasından binlerce yıl sonra dile getirmiş olması, bu süre zarfında tekâmül sürecini terk edip şiddete ve yıkıma yeni anlamlar kazandıran, sabıkalı insanlık tarihinin gözler önüne serilmesi bakımından ironik bir tablo koyuyor ortaya.

  • aşık olduğunuz kadın ile evlenip, özgürce gezip tozup; aşkınızın meyvelerini rahatça büyütüp, hobilerinize vakit ayıtmanız ve huzurlu bir şekilde ölmeniz sıradanlıksa şayet en sıradan şekilde ölmek isterim.

  • son bir kaç gündür internet aleminde tartışılan ve benim de hissettiğim etki.olduğu saydığımız bir çok şeyin aslında hiç olmamış olduğunu farkediyoruz.

    1-pikachu'nun kuyruğu konusunda çok emin değilim ama siyahlık var gibi geliyor.bir yandan da yok gibi.çocukken resmini çizerdim pikachu'nun.

    2-mickey mouse ta ise askıdan eminim neredeyse abi çiziyordum ben çünkü bunu da.askıyla çizerdim hep.

    3-vw logosunda emin değilim gene kararsızım.

    4-monopoly de ki amca'da da tek gözlük vardı diye hatırlıyorum.eminim neredeyse.

    5-la vache qui rit ineğinde de halka vardı sanki.

    internette ki diğer örneklere de baktım ama onlar da sıkıntı yok.

    insana kafayı yedirecek resmen düşünüyorum neden böyle olabilir diye.tam da rick and morty'e sardığım günlerde benim için tam bir beyin mıncıklaması oldu.

    üzülerek söylüyorum ki beyler sanırım hugo'ya da küfredilmedi.ya da tolga abi zaman makinesiyle olayları değiştirip mandela etkisi yarattı.şubat'ta açıklama yapacağım diyip zamanda yolculuk yaptı sonunda da böyle ayarlarımızla oynandı :(