hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • trendyol , hepsiburada ve amazon'da prime şeklinde satış yapam biri olarak diyebilirim ki satıcı sayfası en karmaşık ama bir o kadar da tüketicinin lehine unsurlar içeren alışveriş sitesidir.

    trendyolda 75tl ye satılan üründe %12 komisyon ve 21tl kargo ödüyorum (aras). paketlemeyi vs her şeyi ben yapıyorum.

    ancak amazon'da %10 komisyon ve 1 desi için yaklaşık 8tl kargo ve paketleme ödüyorum. amazon'un deposuna ürünlerimi göndermek de ücretsiz. depoda 1 metrekare yer kaplayacak ürünlerime aylık 25-35 tl arası ücret ödüyorum. dilersem dünyanın her yerine satış da yapıyorum.

    trendyolda ürünü eklemem ile satışa açılması bir olurken amazon'da ürünün barkod numarası, marks tescili ve ürünün orijinal olduğuna dair incelemelerden geçiyorsunuz. adamlar bana kamera karşısında paketi açtırıp ürünü bile gösterttiler daha ne olsun.

  • sırf sayelerinde ptt 1. ligini seyretmemi sağlamış klüptür. kiminle oynuyorlarsa karşı takımı tutuyorum. zaten ben seyretmeye başlayalı 1. sıradan 4. sıraya indiler. benimle dalaşılmaya pek gelmez diyorum arkadaş.

  • bir zamanlar bizans imparatorluğu'nun en bilinen manastırlarından birine evsahipliği yapmış, osmanlı imparatorluğu döneminde de sarayın önde gelen kişilerinin yazlık köşklerini kondurdukları bir merkez olarak hizmet vermiş yerdir.

    şimdilerde 'şehrin çirkin yüzünü' simgeleyen noktalardan biri olsa da, az bilinen tarihinde günümüzdeki imajından çok farklı bir yere sahiptir. eski çağlardaki adı skopa dağı'dir. daha sonra eteğindeki manastırda inzivaya çekilen saint auxentios'un ismi ile anılmaya başlanmıştır. bu çağlarda kullanılan manastır ve kalenin kalıntılarının tepenin eteğinde, yakın zamana kadar çay bahçesi olarak kullanılan alanda olduğu belirtilmektedir. bölgede henüz herhangi bir bilimsel araştırma ya da kazı yapılmamıştır. geçmiş çağlarda, şimdilerde tepeyi kaplayan maki bitki örtüsünün aksine, yüksek ağaçlardan oluşan yoğun bir ormanla kaplı olduğu bilinen kayışdağı ve etekleri, osmanlılar tarafından önemli bir yazlık merkez olarak kullanıldı. sarayın önde gelen isimleri, temiz havası, büyüleyici manzarası ve dillere destan pınarları ile nam salan bu bölgede köşkler yaptırdılar. aynı zamanda osmanlı padişahlarının da burada av köşklerinin bulunduğu ve zaman zaman avlanmak için dağı ziyaret ettikleri rivayet edilir.

  • fetullahın eteklerini öperken gururla fotoğraf çektiren adamı başımıza bakan yapan hükümetin duyurusudur.

  • olayın başlangıcı olmadığı için olayı bilmiyoruz ama sosyal medyada ilk tekmeyi (videoda) kadın attığı halde bundan hiç bahsetmeyenler direkt adamı idama göndermiş.

    adamın bir bacağında kıyafet sıyrılmış büyük ihtimalle köpek ısırdı veya ısırmaya çalıştı veya adam bunu göstermek için sıyırdı ve olaylar gelişti.

    kadınlar veya adam haklı bilemem ama şu bir gerçek ki sokak köpeklerine artık önlem alınmalı. kaç tane çocuğa, insana saldırdılar son aylarda.

    bu olayı mesela 6-7 köpeğin yaşlı bir adama saldırdığı mobese kayıtlarından izleseydik bambaşka yorum yapacaktık.

    bir tarafı idama yollamadan önce biraz düşünelim, olayı öğrenmeye çalışalım ve empati yapalım.

    edit: olayin biraz daha oncesi geldi. yurume yolunda, kosu yolunda tasmasiz kopek gezdirmek suc mu bilmiyorum. iki taraf da birbirine saldiriyor.

    https://twitter.com/…rim/status/1492630526599045121

  • izbandut gibi bir herif olmak isterdim. trafikte ayılık yapanları döverdim. dövmesem de dövecekmiş gibi yapardım mesela.
    ikinci olarak da kalın ses isterim. kadınlığın en kötü yanlarından biri ses. ne dersen de, ne kadar karizmatik konuşursan konuş... vıyyvk vıyyk diye çıkıyor sesim, tizleşiyor. halbuki erkek olsam hey heyyy yine de hey heyy diye konuşurdum.

    erkeğe değil ayıya dönüşmek istiyorum sanırım.

  • bunun çözülmesi demektir ki bazı alanlarda babillerin trigonometrisi bugün uygulunan trigonometriden daha iyi sonuçlar verebilir. daha doğrusu daha net sonuçlar.
    açıkçası bu "dünya'da medeniyetin sıfırlanması" teorileri için açık kapı bırakıyor. babiller, yunanlılardan tam 1000 yıl önce trigonometri hesapları yapmışlar. düşünsenize o 1000 yılda babillerin trigonometrisi devam ettirilseydi kim bilir nerelerdeydik ?

  • enseyi alıyorum abi
    hı-hı...al
    yanları bırakayım mı abi?
    hı -hı bırak

    o yüzüme sürttüğü fırça ne? enseme sürdüğü tuhaf kokulu pudra. birilerinin kulağına vurduğu alevli çubuğu kim akıl etti?
    alex göndermeleri iyi oldu abi?
    ya tabii şimdi.
    valla ben bi şey demiyom dış güçler var.
    gibi. yani

    gözlerini kapat abi.
    kapandı.
    abi aç.
    anam içim geçmiş.
    ense nasıl olmuş abi?
    iyi.

    zira o sırada ben hiçbir şey bilmiyorum. cahil, itaatkar, ezik, konformist. "al şu usturayı ananı babanı kes" dese o an "ne oluyor lan?" diyemeyecek insanlar var. ben de onu diyemem belki ama üzülürüm çok.